Feitjes en weetjes: SC Cambuur – FC Utrecht

Vanavond gaat FC Utrecht voor de vijfde maal in de historie op bezoek bij SC Cambuur. Van de vier voorgaande ontmoetingen won FC Utrecht er één. Tweemaal verliet FC Utrecht Leeuwarden met een punt. SC Cambuur trok twee keer aan het langste eind in de onderling ontmoeting.

De laatste ontmoeting tussen beide teams in Leeuwarden dateert van het seizoen 1999/2000. Op 1 december 1999 werd het in een spectaculair duel 4-3 voor SC Cambuur. FC Utrecht leidde na 62 minuten comfortabel met een 0-3 voorsprong. Echter in de slotfase van de wedstrijd kantelde het duel alsnog in het voordeel van SC Cambuur. Diep in blessuretijd bezorgde Leonard van Utrecht de Friezen een 4-3 overwinning. Dit is nog altijd de laatste keer in de Eredivisie dat een ploeg won na een achterstand van drie goals

De enige overwinning van FC Utrecht in Leeuwarden was de eerste Eredivisieontmoeting tussen de clubs. In het seizoen 1992/1993 werd het 1-2, dankzij Utrechtse treffers van Jan Oosterhuis en Patrick Hondeveld

In november 1982 stonden SC Cambuur-trainer Dwight Lodeweges en FC Utrecht-trainer Jan Wouters als spelers tegenover elkaar. Lodeweges, spelend voor Go Ahead Eagles, verloor op bezoek bij FC Utrecht met 3-1.

28202_20100826_fcuceltic_0308

 

FC Utrecht
FC Utrecht heeft slechts twee van zijn dertien Eredivisieduels op kunstgras gewonnen. Alleen uit bij Excelsior in 2011 en afgelopen april bij PEC Zwolle werden er drie punten mee naar huis genomen.

In 25 Eredivisieduels die FC Utrecht ooit in Friesland speelde, hield het slechts één keer het doel schoon. Alleen in december 2006, op bezoek bij SC Heerenveen, incasseerde de ploeg geen enkele treffer (0-0).

Aanvaller Bob Schepers en middenvelder Mark Diemers van FC Utrecht maakten beide ooit de overstap van SC Cambuur naar FC Utrecht.

SC Cambuur
SC Cambuur heeft de laatste drie Eredivisieduels verloren. De laatste twee keer dat de ploeg minimaal vier duels op rij verloor, degradeerde de Friezen aan het eind van het seizoen uit de Eredivisie.

Verdediger Ramon Leeuwin van SC Cambuur maakte in september 2007 zijn Eredivisiedebuut in het shirt van FC Utrecht. In totaal speelde hij twee duels voor de Domstedelingen.

Trainer Dwight Lodeweges viert zijn 56e verjaardag op de dag van de wedstrijd. Rob Baan was in april 1991 de laatste Cambuur-coach die zijn verjaardag vierde op een wedstrijddag. Uit bij FC Eindhoven (Eerste Divisie) werd destijds met 3-1 gewonnen.

Verleden bij beide clubs
Naast Bob Schepers, Mark Diemers en Ramon Leeuwin speelden de volgende spelers voor zowel SC Cambuur als FC Utrecht: Arno Arts, Bernard Schuiteman, Dennis Scharrenberg, Dennis van der Ree, Erik van der Meer, Ferdino Hernandez, Foeke Booy, Harry van der Ham, Hendrik van Beelen, Henny van Schoonhoven, John van der Linden, Marinus Dijkhuizen, Michael Mols, Nassir Maachi, Richard Beekink, Rob Alflen, Robin Nelisse, Rodney Cairo, Ruud Berger, Ulrich Cruden en Willem van der Ark.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.