Feitjes en weetjes: FC Utrecht – NAC Breda

Zaterdagavond staat om 19:45 uur voor de 34ste maal het duel FC Utrecht – NAC Breda op het programma. Van de voorgaande 33 edities won FC Utrecht er vijftien. Negenmaal eindigde de ontmoeting met de Bredanaren in een gelijkspel en even zo vaak vertrokken de Brabanders met drie punten uit Stadion Galgenwaard.

De laatste editie van dit duel in de competitie was op 21 april 2013. FC Utrecht won in Stadion Galgenwaard met 3-0 van NAC Breda. Doelpuntenmakers aan Utrechtse zijde waren Mike van der Hoorn, Jens Toornstra en Edouard Duplan.

De laatste winst van NAC Breda op FC Utrecht was op 28 april 2012. NAC Breda won met 1-3 in Stadion Galgenwaard. Nadat Frank Demouge al vroeg de score opende voor FC Utrecht scoorden Robbert Schilder, Alex Schalk en Jeffrey Sarpong in de tweede helft tegen.

NAC Breda heeft in de Eredivisie in de laatste vier uitwedstrijden tegen FC Utrecht niet ‘de nul’ gehouden. De laatste keer dat FC Utrecht niet tot scoren kwam, eindigde de wedstrijd in 0-0.

FC Utrecht is ongeslagen in zijn laatste tien thuiswedstijden in de Eredivisie. Hiervan werden acht wedstrijden gewonnen en twee gelijkgespeeld. Dit is de beste thuisreeks sinds september 2008 – februari 2009. Ook toen bleef FC Utrecht in eigen huis tien wedstrijden op rij ongeslagen.

FC Utrecht heeft in de laatste drie thuiswedstrijden in de Eredivisie minstens twee keer gescoord. Dit deed het voor het laatst in meer competitiewedstrijden op rij in Stadion Galgenwaard in april – oktober 2011 (zes wedstrijden).

In de laatste tien thuiswedstrijden heeft FC Utrecht minimaal één doelpunt gemaakt, de langste reeks sinds april 2011 – februari 2012 (13 thuiswedstrijden). De laatste keer dat FC Utrecht in Stadion Galgenwaard niet tot scoren kwam, was op 10 februari 2013.

Verdediger Timothy Derijck heeft in seizoen 2005/2006 onder contract gestaan bij NAC Breda. Hij speelde twaalf Eredivisieduels voor de Brabanders en scoorde daarin eenmaal.

Middenvelder Yoshiaki Takagi en verdediger Dave Bulthuis keren terug van een schorsing.

Spelers die zowel voor FC Utrecht als voor NAC Breda uitkwamen, zijn: Ali Boussaboun, Dennis van der Ree, Dick van Burik, Edwin Gorter, Henny Verschoor, Jan Willem van Ede, John Linford, Patrick Zwaanswijk, Robert van der Weert en Wim Flight.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.