Strijd der Doelmannen

Jeroen Verhoeven en Cássio Ramos kruisen de degens

De twee teams met de meeste tegendoelpunten in de eredivisie staan zondag tegenover elkaar: Volendam-Sparta is dan ook een echt degradatieduel. De thuisploeg kreeg tot dusverre 63 tegengoals te verwerken, de gasten eentje minder. Voor Metro reden om de doelmannen van beide teams – Jeroen Verhoeven van Volendam en Cássio Ramos van Sparta – te prikkelen met een aantal stellingen.

Zoveel tegengoals, de verdediging is jullie zwakke punt.

R: Nee. Vaak krijgt de defensie de schuld bij tegengoals. Maar verdedigen begint al voorin. Als je daar de bal niet kunt vasthouden of op het middenveld onnodig ballen verliest, komt de defensie veel meer onder druk te staan. Het is te simpel om bij tegentreffers enkel de achterhoede de schuld te geven. Goals scoren doe je samen, doelpunten voorkomen ook.

V: Ik vind van niet. Wij spelen aanvallend voetbal, waardoor het logisch is dat je ook meer tegendoelpunten incasseert. In de eerste zeven duels kreeg ik twintig tegentreffers, maar ik heb me nooit zorgen gemaakt. We hadden een moeilijk programma, je weet dat je dan tegen een zeperd aan kunt lopen.

Ik heb punten gepakt voor de ploeg.

V: Pff, ik denk dat het in balans is. Neem bijvoorbeeld het duel tegen Feyenoord. Bij de 0-1 van Makaay ging ik in de fout, maar kort daarna pak ik wel die bal van Leerdam. Als het 0-2 was geworden, waren we gezien. Nu kantelde de wedstrijd en wonnen we met 2-1. Punten pakken doe je pas echt als je in de laatste minuut een penalty stopt, waardoor je team wint. Dat heb ik niet gedaan.

R: Ja, dat denk ik wel. Vooral in het thuisduel tegen Vitesse, waarin we 0-0 speelden, had ik een aantal cruciale reddingen. Maar uiteindelijk win en verlies je met het hele team. Welk individu soms het verschil maakt, is van ondergeschikt belang.

Degradatievoetbal is ons op het lijf geschreven.

V: Als we erin blijven wel, als we eruit vliegen niet. Beide teams zijn nog niet veilig. Als Sparta verliest is het daar ook weer hommeles.

R: Dat weet ik niet, aangezien ik het nooit eerder heb meegemaakt. Feit is dat we door de winst op ADO Den Haag vorige week wat degradatievoetbal betreft goede zaken hebben gedaan.

Sparta-Volendam wordt een doelpuntrijk duel doordat beide defensies de meest gepasseerde zijn in de competitie.

R: Veel doelpunten verwacht ik niet. Bij wedstrijden waar veel op het spel staat wordt meestal niet zo vaak gescoord. Het zal voor ons moeilijk worden om te winnen. Volendam doet het de laatste tijd erg goed en raakt steeds beter in vorm. De kans is groot dat de wedstrijd op details wordt beslist. Om een goed resultaat te boeken moeten we negentig minuten lang zeer geconcentreerd zijn.

V: Dat zou zo maar eens kunnen, maar niet omdat de defensies zo vaak gepasseerd zijn. Wij spelen altijd aanvallend en ook Sparta houdt ervan om te voetballen. Ik verwacht een open wedstrijd met veel ruimte. Ik hoop op een doelpuntenfestijn en dat wij aan het langste eind trekken.

Sparta-Volendam wordt een strijd tussen keepers.

V: Nee. Je doet het als team. Je valt aan met elf man en verdedigt met elf man. Ik hoop niet dat het nodig is dat ik me onderscheid. En mocht het wel zo zijn, dan hoop ik wel dat we de winst pakken.

R: Dat ligt er maar helemaal aan hoe de wedstrijd loopt. Als de ene doelman veel te doen krijgt en de andere weinig, zal dat niet zo zijn.

Jullie blijven erin, omdat…

V: Er zit een stijgende lijn in ons spel en de leiding heeft altijd rust en vertrouwen uitgestraald. We hebben geen gekke dingen gedaan. Bij onze concurrenten zijn trainers ontslagen en/of spelers gehaald. Bij ons is alles hetzelfde gebleven. We weten waarmee we bezig zijn en zijn alleen maar beter geworden. Vooraf was de doelstelling om één ploeg onder ons te houden en dat gaat ook lukken.

R: Ik denk dat wij ons handhaven omdat we de laatste tijd echt als een team spelen. Daarnaast hebben wij vergeleken met een aantal ploegen om ons heen meer spelers die op individuele kracht het verschil kunnen maken. Bovendien hebben we al een buffer. Het verschil met hekkensluiter zes punten, dat met de nummer zeventien en zestien vijf.

Wat vind je van je collega?

R: Verhoeven staat z¹n mannetje. Bij Volendam heeft hij zijn waarde dit seizoen al meer dan bewezen. Hij is een prima keeper met goede reflexen.

Verhoeven heeft voor zijn ploeg al vaak punten gepakt.

V: Ik vind Ramos een goede keeper. Hij is sterk in de lucht en heeft goede reflexen.

jeroen verhoeven juichtPaspoortjes en programma

Jeroen VerhoevenGeboren: 30 april 1980, Naarden.

Clubs: vanaf 2003-2004 tot heden: Volendam.

Duels: 148, waarvan 46 in de eredivisie.

Programma Volendam:

19/4: Volendam-Sparta, 22/4: Volendam-Heerenveen (halve finale KNVB-beker), 25/4: Roda JC-Volendam, 3/5: Volendam-FC Groningen, 10/5: De Graafschap-Volendam.

 

Jeroen Haverkort/Marieke van der Voort

Bron: Metronieuws.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.