Laatste Thuis wedstrijd Jeroen Verhoeven levert Jong Ajax 3 punten op en de 2e plaats

indexJong Ajax besloot het deel met thuisduels in de Eredivisie voor Beloftenploegen maandag met een 3-0 overwinning op Jong AZ. Jong Ajax-trainer Gery Vink was kritisch op het spel van zijn Ajacieden, maar uiteindelijk zeer content met het resultaat. ,,Gezien de kansenverhouding is dit een terechte uitslag,” concludeerde Vink toch tevreden. Donderdag wacht de laatste wedstrijd, uit bij Jong PSV.
Jong Ajax begon de voorlaatste speelronde in de Eredivisie voor Beloftenelftallen met onder meer Thulani Serero, Lorenzo Ebecilio, Ricardo van Rhijn en Nicolas Lodeiro in het basiselftal. Naast de ‘gewone’ winst stond er maandag meer prestige op het spel in de Noord-Hollandse derby. De Jong Ajacieden konden zich met een zege op de Alkmaarders verzekeren van de tweede plek in de competitie. Een plek direct achter kampioen Jong FC Twente zou een mooie afsluiter zijn van het seizoen. Na een ronduit matige eerste seizoenshelft, revancheerde Jong Ajax zich na de winterstop toch waardig.

Drie dagen voor de seizoensafsluiter bij Jong PSV deed de ploeg van Vink uitstekende zaken. In een gelijk opgaande eerste helft tekende Yener Arica zeven minuten voor de pauze voor de openingstreffer. De middenvelder schoot, half vallend, in de zestien raak: 1-0. Eerdere Ajax-kansen van Serero (schot) en Henri Toivomaki (kopbal) leverden niet het gewenste resultaat.

Jeroen Verhoeven hoefde niet slechts toe te kijken. De routinier bracht hoogstpersoonlijk redding door een inzet van Gino van Kessel te keren. Een kopbal van AZ-spits Ruud Boymans en Erik Schouten zeilden naast. De minimale voorsprong bij rust was met enige fantasie terecht te noemen voor het iets betere, of in elk geval effectiever en gedurfder spelende Jong Ajax.

In de persoon van Van Kessel had Jong AZ een toekomstige Ajacied in de gelederen. De aanvaller tekende op 20 april jl. een contract dat hem tot medio 2014 aan Ajax bindt. Het moet maandag toch een vreemd gewaarwording zijn geweest voor het talent; ook voor Van Kessel is een duel tussen je huidige en nieuwe club geen alledaagse kost. De toeschouwers op de Toekomst kregen in elk geval de kans alvast kennis te maken met de voetballer-Van Kessel. De toekomstige Ajacied vormde een spitsenkoppel met Boymans, maar kreeg weinig kansen om zich vervroegd in de picture te spelen in de hoofdstad. Ook Boymans slaagde er overigens niet in om zijn vooral bij VVV-Venlo opgebouwde faam waar te maken.

,,Het was een langdradig duel, geen beste wedstrijd,” typeerde Vink de laatste thuiswedstrijd van zijn Jong Ajacieden. ,,AZ kon het niet en wij waren ook niet altijd in staat om de bal vlekkeloos rond te spelen. Al werkte het veld ook niet echt mee. Dit was in elk geval een wedstrijd waarbij ik nooit echt op het puntje van mijn stoel heb gezeten.”

Na de openingstreffer van Arica kwam de Amsterdamse zege zeker na rust nooit echt meer in gevaar. Jong AZ werd wel toegestaan telkens iets dichter bij Verhoeven te komen. Een merkwaardige carambole van Boymans eindigde in de handen van Verhoeven, terwijl een geplaatste inzet van Van Kessel naast draaide. Eerder al had AZ-goalie Niki Mäenpää het al lastig met een schot van Arica.

Acht minuten voor tijd forceerde Ruben Ligeon de beslissing. De rechtermiddenvelder besloot zijn loopactie met een bekeken schuiver voorbij Mäenpää: 2-0. Ajax had de overwinning toen definitief op zak. De eindstand kreeg extra allure door een derde Ajax-treffer. Ricardo van Rhijn hielp zijn ploeg in de 88e minuut aan de 3-0. De aanvoerder was het eindstation van een fraaie Ajax-aanval, waarbij invaller Derwin Martina een hoofdrol vertolkte.

Zo besloten de Jong Ajacieden een roerig seizoen alsnog met een prima plek op de ranglijst. De zekere tweede plek én de winst van de Beloftenbeker maken er zelfs een keurig seizoen van. Dat hadden weinig Ajacieden halverwege het seizoen verwacht.

,,Bij de 2-0 wist ik dat de winst binnen was,” besloot Vink. ,,De 2-0 en 3-0 gaven extra glans aan de score. Met de bekerwinst en de tweede plek vind ik dit toch een geslaagd seizoen.”

Tekst: Ajax.nl

Opstelling Jong Ajax (tegen Jong AZ):

Verhoeven; Toivomaki, Veltman, Van Rhijn, Koppers; Ligeon, Serero, Arica; Lukoki, Lodeiro, Ebecilio

Wissels: Hahn, Martina, Schouw, Busse, Rosheuvel

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.