Bijzondere laatste training bij adidas

 Bijzondere laatste training bij adidasAjax heeft vrijdag de laatste training van het trainingskamp in Duitsland op een bijzondere locatie afgewerkt. Het team van Frank de Boer was een groot deel van de dag te gast op het hoofdkwartier van adidas. Op de Adi Dassler Sportplatz trainde Ajax in aanloop naar de oefenwedstrijd tegen 1. FC Nürnberg. Jan Vertonghen en Geoffrey Castillion trainden deels met de groep mee.
Op een kwartier rijden van het spelershotel werkte Ajax deze week voor de laatste keer een training af. Op het immense hoofdkwartier van adidas in Herzogenaurach trainde Ajax ruim anderhalf uur. Het kleine stadion van adidas heeft in de afgelopen jaren al veel bekende sportploegen op bezoek gehad. Zo trainde Argentinië er tijdens het WK 2006 vrijwel iedere dag. Ook het nationale voetbalteam van Zuid-Afrika maakte in aanloop naar het WK 2010 een week lang gebruik van de Adi Dassler Sportplatz.

Adolf ‘Adi’ Dassler – overleden in 1976 – was in 1949 de oprichter van het Duitse sportkledingmerk adidas. Nog altijd speelt de naamgever een voorname rol bij de kledingsponsor van Ajax. Een bronzen beeld op de tribune van de gelijknamige sportplatz zorgt ervoor dat de sporters ook jaren na zijn dood nog steeds worden herinnerd aan Dassler. Uiteraard mocht een groepsfoto met de beroemdste inwoner van Herzogenaurach dan ook niet ontbreken. Inclusief de zilveren kampioensschaal ging de selectie van Ajax met het bronzen beeld op de foto.

Naast enkele meegereisde journalisten dook ook Tomás Galásek op het complex van adidas op. De Tsjechische ex-Ajacied, die in het verleden zowel voor Ajax als 1. FC Nürnberg uitkwam, woont op een half uur rijden van Herzogenaurach en kon zodoende mooi een kijkje komen nemen bij zijn oud-ploeggenoten. De middenvelder is momenteel met zijn trainerscursus bezig en maakte dan ook handig van de gelegenheid gebruik om, net zoals onlangs in Amsterdam, vele aantekeningen van de Ajax-training te maken.

 Bijzondere laatste training bij adidasTijdens de afsluitende training op het veld van adidas deden zowel Jan Vertonghen (lies) als Geoffrey Castillion (knie) deels met de groep mee. Daarnaast werkten beide Ajacieden ook nog hun eigen programma met de fysio af. Derk Boerrigter (scheenbeen) trainde, net zoals tijdens het hele trainingskamp in Duitsland, apart.

Op het drietal na beschikt Frank de Boer verder over een fitte selectie op weg naar het oefenduel met 1. FC Nürnberg. De wedstrijd tegen de nummer zes van de Duitse Bundesliga vormt de afsluiting van de trainingsweek in Duitsland. De oefenwedstrijd begint zaterdag om 15:00 uur in het easyCredit Stadion. Direct na afloop van de wedstrijd vliegt Ajax terug naar Amsterdam.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.