Kogge Express – FC Volendam 1-4

FC Volendam start seizoen met oefenzege in Hensbroek

Zonder te overtuigen heeft FC Volendam tegen het regioteam Kogge Express een 1-4 overwinning behaald. De ruststand was 0-1. In het duel gaf trainer Edward Sturing alle spelers minimaal 45 speelminuten. Alle nieuwe spelers kwamen in actie. Jack Tuyp, Gerson Sheotahul en Thijs Sluijter waren de doelpuntenmakers voor FC Volendam.

De eerste helft van FC Volendam kenmerkte zich door veel balverlies en onrust aan de bal. Jack Tuyp zette FC Volendam in de 10e minuut op 0-1. Vervolgens kreeg Melvin Platje een grote kans op 0-2 maar hij faalde in de afwerking.

De amateurs van de Kogge Express, met in de gelederen enkele spelers van hoofdklasser Hollandia, waren brutaal en kregen kansjes op de gelijkmaker. Trainer bij de Kogge Express is Sylvan Inia, oudspeler van FC Volendam. FC Volendam speelde de laatste minuten van de eerste helft met tien man, nadat Yannick de Wit uitviel met ogenschijnlijk een blessure aan zijn bovenbeen.

In de tweede helft herstelde Het Andere Oranje zich enigszins. Het speelde iets beter en liet de bal makkelijker rondgaan. Dit resulteerde in de 0-2 van Gerson Sheotahul in de 61e minuut na een combinatie tussen Michiel Kramer en Thijs Sluijter. Desondanks kwam Kogge Express terug tot 1-2. Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van Stacey Majoor en deze tekende uit een moeilijke hoek voor de aansluitingstreffer. In de laatste 10 minuten liep FC Volendam uit naar 1-4 door doelpunten van alweer Gerson Sheotahul en Thijs Sluijter. Deze laatste kopte raak uit een knappe voorzet van Kelvin Maynard. Spits Michiel Kramer kreeg een rode kaart negen minuten voor tijd nadat hij een speler van de Kogge Express raakte na een overtreding van achteren.

Opstelling FC Volendam 1e helft: Jeroen Verhoeven, Nick Tol, Henny Schilder, Wouter Artz, Marijn Sterk, Yannick de Wit, Rik Vermeulen, Bernard Hofstede, Jack Tuyp, Melvin Platje en Jaap Molenaar.

Opstelling FC Volendam 2e helft: Robbin Ruiter, Kelvin Maynard, Henny Schilder, Hamit Yildiz, Aaron Meijers, Mohammed Ajnane, Paul de Lange, Mürat Onal, Gerson Sheotahul, Thijs Sluijter en Michiel Kramer

Bron:FCVolendam.nl