Aanvallers FC Volendam staan nog niet op scherp tegen Brazsat: 0-0

Jeroen verhoeven opendag2009-675x295Door Cor Westerveld

De brilstand stond ook na negentig minuten spelen nog op het scorebord bij de oefenwedstrijd die FC Volendam speelde tegen Brazsat, dat uitkomt in de tweede divisie in Brazilië. De volgepakte hoofdtribune moest het dus doen zonder doelpunten, het zout in de pap bij elke voetbalwedstrijd. 

Voor trainer Edward Sturing was de wedstrijd een mooie gelegenheid om nieuwe spelers uit te testen. Opvallendste man bij FC Volendam was verdediger Wouter Artz. Met Henny Schilder vormde hij een prima tandem. De vleugelverdedigers Kelvin Maynard en Aaron Meijers gaven de aanvallers van Brazsat ook geen ruimte. Jeroen Verhoeven had dan ook een gemakkelijke avond. FC Volendam gaf geen kansen weg. Het creëerde wel zelf prachtige kansen, maar in de afwerking was het huilen met de pet op.

In de eerste helft stuurde Gerson Sheotahul vlak voor rust met een prima pass Melvin Platje  weg naar doelman André Nunes, maar meer dan een hoekschop leverde deze doelrijpe kans niet op.

Na de hervatting begon FC Volendam heel sterk Melvin Platje gaf de bal uitstekend voor naar Jack Tuyp, maar alleen voor de keeper schoof hij de bal naast de verkeerde kant van de paal. Dezelfde Platje stelde even later Sheotahul in de gelegenheid om de score te openen, maar diens vizier was veel te hoog gericht.

Wouter Arts en Jack Tuyp werden naar de kant gehaald, Marijn Sterk en de van NAC overgekomen Michiel  Kramer kwamen voor hen in het veld. Kramer kon ook geen potten breken. Ook Thijs Sluiter imponeerde niet tegen de Brazilianen. Voor hem kwam snelle Japie in het veld en Nick (Pier) Tol nam de positie over van Melvin Maynard. Voor beide Volendammers, die een eenjarig contract hebben gekregen, was de tijd in feite tekort om zich te kunnen manifesteren. FC Volendam bleef de beste ploeg. Op het middenveld viel vooral de ijver en vechtlust op van Paul de Lange. Zo nu en dan werd er door beide teams vinnig om de bal geknokt. FC Volendam slaagde er zelfs met vier aanvallers niet in om verandering in de stand te brengen. Zou het een bokswedstrijd zijn geweest dan zou FC Volendam tot winnaar zijn uitgeroepen. Maar omdat in de voetballerij doelpunten beslissend zijn, kwam er geen winnaar uit de bus.

Zaterdag kunnen de aanvallers tegen de amateurs van Spartanen in Wognum hun zelfvertrouwen proberen op te krikken.

Bron: FCVolendam.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.