Voorbeschouwing: NEC – FC Utrecht

FC Utrecht gaat zondagmiddag op bezoek in Nijmegen. In het McDOS Goffertstadion is om 14.30 uur N.E.C. de tegenstander. Het betekent een ontmoeting tussen de nummers veertien en achttien van de ranglijst. Het verschil in punten bedraagt vijf in Utrechts voordeel. Op een mistig Sportcomplex Zoudenbalch blikt trainer Jan Wouters terug op de afgelopen wedstrijd en vooruit op de ontmoeting met de Nijmegenaren.

PSV-uit
FC Utrecht verloor afgelopen zaterdag op bezoek bij PSV. Na negentig minuten stond een 1-0 eindstand op het scorebord. De thuisploeg domineerde de wedstrijd, al was FC Utrecht in de tweede helft ook gevaarlijk. De eerste helft en het begin van de tweede helft lag het initiatief bij PSV. FC Utrecht was onvoldoende bij machte om zelf tot voetballen te komen. “Pas na de 1-0 kwamen we zelf aan voetballen toe. Het is vreemd dat eerst iets moet gebeuren alvorens we de schroom van ons afgooien. We moeten dit zien te voorkomen en dat kunnen we alleen zelf doen.”

Trainingsweek
In de afgelopen trainingsweek is hieraan aandacht besteed en gewerkt. “We hebben gehamerd op het durven voetballen in balbezit. Het is van belang dat alle spelers het uiterste van zichzelf vragen en vanaf minuut één initiatief durven te tonen.”

Eerdere ontmoetingen
Eerder dit seizoen versloeg FC Utrecht op eigen veld N.E.C. met 2-0. Doelpuntenmakers aan Utrechtse zijde waren verdediger Gévero Markiet en aanvaller Steve De Ridder. In de kwartfinale van de KNVB beker ging FC Utrecht dit seizoen al een keer op bezoek bij N.E.C.. In Nijmegen werd met 1-0 verloren. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd al vroeg in de wedstrijd gemaakt door verdediger Marnick Vermijl. “We begonnen die wedstrijd goed en kregen al snel de kans op de 0-1. Hierna nam N.E.C. het initiatief en maakte vrij kort hierna de 1-0. Het was een wedstrijd waarin wij dun zaten in de aanvallers en dat was terug te zien in het aantal gecreëerde kansen.” 

Tegenstander
N.E.C. bezet momenteel de laatste plaats in de Eredivisie. Trainer Jan Wouters waakt echter voor onderschatting. “Onder trainer Anton Janssen is er veel verbetering opgetreden in hun spel. N.E.C. heeft een goed collectief en kan opportunistisch  spelen met aanvaller Michael Higdon. Tevens is Søren Rieks een gevaarlijke speler. Het is voor beide ploegen een belangrijk duel, dus het is van belang dat we gewapend zijn. N.E.C. zal er namelijk bovenop klappen.”

Wedstrijdselectie
Vanwege uiteenlopend blessureleed zijn Edouard Duplan, Willem Janssen, Danny Koevermans en Jacob Mulenga zondag niet inzetbaar. Verdediger Mark van der Maarel keert terug van een schorsing.

Voorbeschouwing: NEC – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.