Jeroen Verhoeven stapt met “Voldaan gevoel na training in Portugal”

jeroen verhoeven met ajax in PortugalOp trainingskamp in Portugal week Ajax uit naar een andere trainingslocatie. Niet het stadion van FC Ferreiras, maar een voetbalveld in de buurt van hotel Montechoro was donderdagochtend de locatie van de oefensessie.

Ook in het zuiden van Portugal hebben de weergoden invloed op het voetbalprogramma. Al zijn de problemen hier uiteraard van een totaal andere orde dan momenteel in het winterse Nederland. Toch heeft de hevige regenval ervoor gezorgd dat Ajax (zonder Gabri, die met lichte enkelklachten in het hotel achterbleef) deze donderdagochtend op dag 2 van het trainingskamp moet uitwijken naar een andere trainingsaccommodatie. Niet het stadion van FC Ferreiras, maar een hooggelegen veld in de buurt van hotel Montechoro was de uitvalsbasis van de Ajacieden. Bij een enkeling doet dat een lichtje branden, want in 2004 speelde Ajax op hetzelfde veld een oefenduel tegen CSKA Moskou.

De training is al even onderweg als er om de haverklap een taxi het parkeerterrein op scheurt. Achter elkaar spugen de taxi’s mannen in donkere trainingspakken uit. Het zijn de spelers van SDV Barneveld. De zaterdag eersteklasser is net als Ajax op trainingskamp in Albufeira en zou oorspronkelijk op het veld trainen. ,,Maar toen kwam de vraag of wij ergens anders heen konden gaan omdat Ajax dit veld wilde gebruiken”, zegt de Barneveldse trainer Dick Schreuder. ,,Zeker omdat we vanmiddag nog een wedstrijd tegen hoofdklasser ASWH spelen, bleek een strandwandeling voor ons een mooi alternatief.”

Jeroen Verhoeven stapt met "Voldaan gevoel na training in Portugal"Hoewel Schreuder zijn spelers tot 12.30 uur vrijaf heeft gegeven, melden ze zich massaal op hun eigenlijke trainingslocatie. ,,Mooi om te zien, dat ze dit zo uit zichzelf doen”, ziet de trainer tevreden aan. ,,Of ze er iets van leren? Iedereen bekijkt de training op zijn eigen manier.”

De amateurs van Barneveld moeten geregeld ballen ontwijken tijdens de oefensessie. Ze zitten weliswaar eerste rang, op enkele meters achter het doel, maar de Jabulani-ballen geven duidelijk niet mee. Een bordje ‘op eigen risico’ zou hier niet misstaan. De hoop is dan ook gevestigd op de keepers en doelgerichtheid van de Ajacieden. Het loopt uiteindelijk allemaal goed af.

Met een voldaan gevoel stapt Jeroen Verhoeven na ruim anderhalf uur van het veld. ,,De omstandigheden zijn hier iets beter dan in Nederland”, zegt de keeper met een fijn gevoel voor understatement. ,,Toch heb ik gisteren wel even direct contact met het thuisfront gezocht toen ik al die verhalen over sneeuw hoorde. Gelukkig waren ze veilig thuisgekomen. En ik zit hier uiteraard ook goed.”

Hij heeft het ritme dat bij een trainingskamp hoort inmiddels goed in zijn systeem zitten. ,,Het is een kwestie van eten, slapen, trainen. Dat zijn de onderdelen die constant weer terugkomen. Wat dat betreft is het niet heel anders dan wanneer we in Amsterdam trainen. Het grote verschil is natuurlijk het weer. Hier kunnen we onder een lekker zonnetje trainen en zijn de velden goed. Ideale omstandigheden om weer lekker fit te worden richting de tweede seizoenshelft.”

Volg Ajax in Portugal via Ajax.nl en Ajax TV

Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl/Daan Germans

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.