Magreb’90 – FC Utrecht 0-3 (0-2)

FC Utrecht’s vlaggenschip was vanavond (woensdag) in een vriendschappelijke wedstrijd de baas over Magreb’90. Op Sportpark Papendorp in Utrecht versloeg de Eredivisionist de als gastheer optredende Hoofdklasser met 0-3.

Nog geen minuut is de oefenwedstrijd Magreb’90 – FC Utrecht bezig, of het is al raak. Flankspits Kristoffer Peterson maakt de 0-1; zijn eerste officieuze treffer in Utrechtse dienst. De Zweed pikt een slimme steekbal van Nacer Barazite op, omzeilt onder anderen Omar Boukhari en verschalkt keeper Rick Groenland met een geplaatste bal in de verre hoek.

Doelpuntenregen blijft uit
Een monsterscore in aantocht? De voortekenen van een doelpuntenfestijn aan de Tirionlaan? Nee, zo zou dik anderhalf uur later blijken. FC Utrecht is weliswaar de bovenliggende partij in het treffen met de Hoofdklasser, maar verzuimt de ongeveer 600 aanwezige toeschouwers een resem aan doelpunten voor te schotelen.

Janssen verdubbelt marge
Vlak voor het sluiten van de markt van de eerste helft verdubbelt aanvoerder Willem Janssen wel de marge. Arbiter Roelof Luinge legt de bal na een overtreding op middenvelder Mark Diemers op de stip en met een bekwaam geplaatste bal tekent Janssen vanaf elf meter voor de 0-2.

Markiet trefzeker
De na de pauze als gelegenheidsspits fungerende Gévero Markiet, die invalt voor Peterson, heeft er amper drie minuten voor nodig om de bal tegen de touwen te werken. Barazite stelt Janssen met opnieuw een doordachte dieptepass in staat te schieten en via de knuisten van Groenland valt de bal voor de voeten van Markiet. Die klaart de klus bekwaam en tekent daarmee voor de eindstand van de oefenpartij waarin de enkele dagen eerder gepresenteerde verdediger Timo Letschert zijn eerste officieuze optreden in Utrechtse dienst maakt.

Magreb’90 – FC Utrecht 0-3 (0-2)
1. Kristoffer Peterson 0-1
41. Willem Janssen (strafschop) 0-2
49. Gévero Markiet 0-3

Toeschouwers: 600.

Scheidsrechter: Roelof Luinge

Opstelling FC Utrecht:
Jeroen Verhoeven; Sean Klaiber, Ramon Leeuwin (46. Chris Kum), Timo Letschert, Yannick Cortie; Adam Sarota, Mark Diemers, Willem Janssen; Fernando Quesada, Nacer Barazite, Kristoffer Peterson (46. Gévero Markiet).

Magreb’90 – FC Utrecht 0-3 (0-2)

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.