Trainingskamp FC Utrecht in Benidorm : Dag 5

Een echte voetbaldag: zo is de vrijdag voor de spelers van FC Utrecht in Benidorm het beste te omschrijven. Een tactische training waarbij de nieuwe wijze van voetballen in al zijn facetten wedstrijdecht getraind werden, in de ochtend. En, een middagtraining waarin de ploeg die zaterdag moet gaan spelen, apart trainde van de andere jongens.

Tactische training
Ooggetuigen bombarderen de vrijdag als de beste trainingsdag tot nu toe. Het resultaat van de stappen die deze week op conditioneel en voetbaltactisch gebied zijn gezet, wierpen vrijdag zijn vruchten af. In een partijspel elf tegen elf bevond Wouters zich continu tussen de spelers om het systeem nog meer eigen te maken. Het partijspel was er één van een hoog niveau met ballen op de juiste snelheid. Spelers spelen met vertrouwen en maken stappen. De staf liet ditmaal het partijspel bij vlagen langer doorlopen, om een zo wedstrijdecht mogelijke situatie te creëren. Waar Wouters zich veel in het veld bevond, coachte Alflen meer vanaf de zijlijn en koos Postma positie achter het doel van Robbin Ruiter.

Het fanatisme en het spelplezier dat de spelers deze ochtend uitten, beloven veel goeds voor de toekomst. Om te beginnen zaterdagmiddag als FC Utrecht een oefenduel speelt tegen Mouloudia Club d’Alger.

Splitsing
Om 15.00 uur stond een tweede training op het programma. De groep werd ditmaal gesplitst. De spelers die zaterdag gaan starten in het oefenduel tegen de Algerijnse opponent en een aantal reserves trainden op wedstrijdsituaties met Wouters en Alflen. De overige jongens speelden felle partijspelen drie tegen drie, op een klein veld met grote doelen. Keeperstrainer Stefan Postma hield bij deze partijspelen de druk er behoorlijk op, met een scherpe training tot gevolg. Koolwijk ontfermde zich over de geblesseerde spelers die buiten de nodige meters aflegden.

Wedstrijd
Zaterdagmiddag speelt FC Utrecht om 15.00 uur in Estadio Camilo Cano, gelegen in La Nucia, een oefenduel tegen Algerijnse Mouloudia Club d’Alger. De verwachting is dat Jan Wouters niet de gehele groep in actie laat komen, maar dat hij kiest voor een selecte groep die veel minuten gaan maken in het nieuwe spelsysteem dat hij wil gaan spelen met FC Utrecht. Yassin Ayoub en Kai Heerings komen niet in actie. Zij kampen met kleine peintjes.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.