De Graafschap verliest van FC Volendam: 3-1

jeroen verhoeven Fc volendam de graafschapDe Graafschap heeft de uitwedstrijd in en tegen Volendam met 3-1 verloren. Na een 1-1 ruststand leek De Graafschap in de tweede helft op weg naar de winnende treffer. Echter werd er aan de andere kant van het veld gescoord.

De wedstrijd ging in de openingsfase gelijk op. In de 19e minuut kreeg De Graafschap pas de eerst kans, Jason Oost schoot de bal echter naast het Volendamdoel. Twee minuten later kreeg Gerson Sheotahul een grote kans voor FC Volendam. Na het goede kaatswerk van Jack Tuyp schoot de linkeraanvaller voorlangs. Opnieuw Oost kreeg na bijna een half uur spelen een levensgrote kans op de openingstreffer. Oog in oog met FC Volendam-doelman Jeroen Verhoeven treuzelde de aanvaller te lang waarna de kans was verkeken.

Melvin Platje bracht FC Volendam na 37 minuten op voorsprong, toen hij uit de rug van Cerezo Fung A Wing wegliep. Dat de middenvelder van de thuisploeg de bal met de hand meenam ontging scheidsrechter Van Boekel. Op slag van rust kon de volop meegereisde aanhang uit Doetinchem dan toch juichen. Na een goedlopende aanval en een prachtige een-twee tussen Joep van den Ouweland en Cerezo Fung A Wing kopte de verdediger de gelijkmaker binnen: 1-1.

In de tweede helft vielen er weinig kansen te noteren. De Graafschap ging een-op-een spelen wat meer druk naar voren opleverde. De 1-2 hing in de lucht toen Geert de Ouden een kwartier voor tijd de bal leek binnen te koppen. Omdat de spits van De Graafschap in de rug werd gelopen, dacht de blauw-witte aanhang aan een penalty. Van Boekel wuifde de protesten echter weg. FC Volendam ging echter toch met de eer strijken toen Jack Tuyp vijf minuten voor tijd de 2-1 binnenschoot. Een minuut later bracht invaller Dominique van Dijk de 3-1 eindstand op het scorebord.

Scheidsrechter: Van Boekel
Gele kaarten: Erik Heijblok en Jordy Buijs (beiden De Graafschap).

Opstelling FC Volendam: Jeroen Verhoeven, Gerry Koning, Matthieu Boots, Tim Bakens, Aaron Meijers, Hamit Yildiz, Melvin Platje (84e Furdjel Narsingh), Paul de Lange, Jack Tuyp, Bernard Hofstede (65e Vit Valenta)en Gerson Sheotahul (78e Dominque van Dijk).

Opstelling De Graafschap: Erik Heijblok, Resit Schuurman, Léon Hese (48e Rogier Meijer), Joost  Volmer, Cerezo Fung A Wing, Peter Jungschläger (87e Steve de Ridder), Jordy Buijs, Joep van den Ouweland, Oussama Assaidi (Reinier Robbemond), Jason Oost en Geert de Ouden.

Bron: de Graafschap.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.