Voorbeschouwing: FC Utrecht – SC Cambuur Leeuwarden

Trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht kan zondag, als SC Cambuur op bezoek komt in Stadion Galgenwaard, beschikken over spelers die hij de laatste tijd moest missen. Op FCUtrecht.nl blikt de oefenmeester van de Utrechtse Eredivisionist terug op de interlandperiode en kijkt hij vooruit naar het treffen met de Friezen.

Maken Robbin Ruiter, Tommy Oar en Nacer Barazite zondag hun rentree in de ploeg? En gaat Edouard Duplan zijn eerste speelminuten van het seizoen maken? Het zou zomaar kunnen. Trainer/coach Robby Alflen heeft, voor de laatste reeks wedstrijden van de eerste helft van de jaargang, weer diverse knopen door te hakken. “Puzzelen? Ach, dat valt wel mee. Maar we hebben meer opties en dat is prettig”, aldus Alflen.

Speelminuten in oefenduels
Ruiter maakte vorige week in een oefenduel met Fortuna Düsseldorf speelminuten, terwijl Barazite dat in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Elinkwijk deed. Duplan kwam nog niet aan spelen toe, maar wellicht komt daarin zondag verandering. “Edu is in alle opzichten een winnaar. Hij wil verder met de ploeg, wil doorpakken. Voor een team is het altijd lekker als iemand als Edu in het veld komt en volgens mij geldt dat ook voor het publiek. Waaraan hij zijn enorme populariteit te danken heeft? Edu is een mooi mens, zal nooit naast zijn schoenen gaan lopen. Los van wat hij allemaal met de bal kan, werkt hij ook elke seconde keihard.”

Ronde twaalf openen, ronde dertien afsluiten
Opende FC Utrecht speelronde twaalf van dit seizoen in een duel met Excelsior Rotterdam, zondag sluiten de Utrechters samen met SC Cambuur in Stadion Galgenwaard de dertiende speeldag van dit Eredivisieseizoen af. In de tussentijd stonden er voor diverse FC Utrecht-spelers (jeugd)interlands op de rol.

‘Mooi voor Rubio én FC Utrecht’
Onder anderen voor Rubio Rubin. De achttienjarige Amerikaan reisde met de nationale ploeg van de Verenigde Staten af naar Engeland en Ierland, voor oefenduels met respectievelijk Colombia en Ierland. Tegen de Zuid-Amerikaanse ploeg maakte Rubin zijn interlanddebuut voor de VS. “Hartstikke leuk voor Rubio”, zegt Alflen. “Maar ook voor ons, als club. Het is niet niks, hoor, om een A-international van een land als Verenigde Staten in huis te hebben.”

‘Internationals topfit teruggekeerd’
Ook Kristoffer Peterson ging de hort op, maar dan met Jong Zweden. Op Cyprus speelde de FC Utrecht-aanvaller een toernooi met zijn land- en leeftijdsgenoten. “Hij was blij dat hij weer bij Jong Zweden hoorde”, vertelt Alflen. “Kristoffer heeft twee wedstrijden gespeeld en één keer gescoord. Mooi. Gelukkig geldt voor hem, net als voor Rubio trouwens, dat hij topfit weer is teruggekeerd in Utrecht.”

‘Cambuur? Goede ploeg’
Het duo zou zondag dus zomaar eens acte de présence kunnen geven in Stadion Galgenwaard, waarin FC Utrecht het taaie SC Cambuur ontvangt. “Cambuur? Goede ploeg”, vat Alflen de opponent van zondag in twee woorden samen. “Ze willen verzorgd voetbal spelen en doen dat vanuit duidelijke afspraken. Ze hebben net zoveel punten als wij. Ze staan waar ze staan, en dat na meer dan een derde van het seizoen. Dat vind ik dus wel een graadmeter voor wat ze kunnen.”

Kom ook kijken!
Kaarten voor de wedstrijd van aanstaande zondag tussen FC Utrecht en SC Cambuur zijn te verkrijgen in de FC Utrecht Fanshop en online te bestellen. Dit doe je –HIER-. Via internet zijn kaarten tot de aftrap van de wedstrijd verkrijgbaar. De FC Utrecht Fanshop is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op de wedstrijddag gaan de stadionkassa’s op het plein voor de Cityside open om 14.45 uur. Ook dan kan, last minute, nog een kaartje worden gekocht. De wedstrijd begint zondag om 16.45 uur.

 

Voorbeschouwing: FC Utrecht – SC Cambuur Leeuwarden

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.