FC Volendam – SC Heerenveen 2-3

jeroen verhoeven volendam heerenveenFC Volendam heeft haar rentree in de eredivisie niet kunnen opluisteren met een zege voor het eigen publiek. SC Heerenveen was net met 2-3 te sterk voor de Volendammers. Ondanks het verlies konden de supporters tevreden naar huis want de thuisclub liet vandaag strijd en doelpunten (Jack Tuyp 2x) zien, een punt tegen de Friezen had ook wel op zijn plaats geweest.De ploeg van trainer Frans Adelaar startte het duel met de Friezen prima. Met het onbevangen spel was het in het eerste half uur de beste van het veld. SC Heerenveen speelde te afwachtend zodat Volendam de bal makkelijk rond kon spelen.

De Volendammers creeerde dat eerste half uur twee grote kansen. Op de vrije trap van Vit Valenta kon de Belgische doelman van Heerenveen, Brian Vandenbussche maar net redding brengen en ook bij een aanval via de snelle Rowin van Zaanen stond de Belg in de weg. In het laatste kwartier van de eerte helft kwam Heerenveen wat beter in de wedstrijd, dat resulteerde val voor rust ook in de openingstreffer. De Noor Christian Grindheim liet Jeroen Verhoeven van grote afstand en op een fraaie manier kansloos, 0-1.

Het tegendoelpunt leek voor de Volendammers hard aan te komen, na rust was het felle uit de eerste helft er een beetje af. Maar toch kwam het terug in de wedstrijd. Een lange uitworp van Vit Valenta kon door een vrijstaande Jack Tuyp in worden gekopt. De opleving in het team en bij de supporters duurde helaas maar even, want nog geen 5 minuten later stonden de Friezen weer op voorsprong. Gerald Sibon legde de bal terug op Tarik Elyounoussi waarna de Marokkaan zijn enige geslaagde actie van de wedstrijd maakte.

Opnieuw ging Volendam opzoek naar de gelijkmaker en deed dat door de eerste treffer van Jack Tuyp nu met veel vertrouwen. De Heerveen huurling Cecilio Lopes, ingevallen voor een goed spelende Melvin Platje, was het dichst bij die gelijkmaker. Maar door een uitstekende reflex van doelman Vandenbussche werd zijn schot net naast getikt.

In de slotfase zorgde Danijel Pranjic voor een beslissing in de wedstrijd. De Kroatische international scoorde vanuit een counter de 1-3. Dat bleek uiteindelijk niet het laatste wapenfeit van de wedstrijd. In blessure kapte Jack Tuyp de verdediging van SC Heerenveen knap uit en zette zo de eindstand op 2-3.

Ondanks het verlies kon Volendam vandaag terugkijken op een geslaagde wedstrijd. De Volendammers lieten zien zeker niet de slechtste ploeg uit de eredivisie te zijn. Als Volendam op deze manier blijft spelen komen de punten vanzelf wel! De komende 2 weken zijn we wel de hoogst geklasseerde ploeg uit Noord Holland en prijkt de naam van Jack Tuyp voorlopig ook mooi boven aan in de topscoorders lijst van de eredivisie. Wellicht kan Jan Smit vast beginnen aan het volgende muzieknummer over de FC!

Bron: Fanatix.nl