Feitjes en Weetjes: Go Ahead Eagles – FC Utrecht

Eén doelpunt, drie punten. Dat gold afgelopen weekend voor zowel Go Ahead Eagles als FC Utrecht. De ploeg uit Deventer won in De Kuip van Feyenoord (0-1) en de Utrechters legden in Stadion Galgenwaard FC Twente over de knie: 1-0.

Mede dankzij de driepunter van afgelopen weekend is FC Utrecht nog één zege verwijderd van het aantal overwinningen dat vorig seizoen werd geboekt: elf.

In Stadion Galgenwaard wordt dit seizoen aanmerkelijk vaker gescoord dan in De Adelaarshorst: 59 om 39.

FC Utrecht slaagde er in 2015 nog niet in een uitwedstrijd te winnen. De laatste uitzege, een erg overtuigende overigens, dateert van 20 december 2014. Toen was het team van trainer/coach Robby Alflen met 0-3 te sterk voor AZ.

In eigen huis hebben ‘de Eagles’ het moeilijk de laatste tijd. De laatste vijf thuiswedstrijden gingen voor de Deventernaren zelfs verloren. Dat is een negatief clubrecord.

Het Eredivisie-affiche Go Ahead Eagles – FC Utrecht werd 22 keer eerder opgehangen. Elf keer bleven de punten achter in De Adelaarshorst, vijf keer kwam er een gelijkspel uit de bus en zes keer pakten de Utrechters de winst in Overijssel.

Vier spelers van Go Ahead Eagles staan op scherp: Jop van der Linden, Sander Duits, Deniz Turuc en Bart Vriends. Bij FC Utrecht geldt voor één speler dat hij bij zijn volgende gele kaart een partij moet brommen: Chris Kum. Jeff Hardeveld zit in Deventer een schorsing van één duel uit.

Feitjes en Weetjes: Go Ahead Eagles – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.