Video: Ajacieden bezoeken VUmc Kinderkliniek

indexDe Ajacieden bezochten daags na de fraaie 0-3 overwinning bij NEC Ronald MCDonald VU Kinderstad en de afdelingen van de kinderkliniek. Elk jaar in december, al sinds 1998, nemen de selectiespelers van Ajax ruim de tijd om zieke kinderen een middagje te laten vergeten dat ze ziek zijn.

Professor Kindergeneeskunde Gert Jan Kaspers heette de Ajacieden tegen 14:00 uur welkom in het Endemol Theater in Kinderstad. ,,Het is fantastisch dat jullie hier zijn”, sprak hij de spelers en trainer Frank de Boer toe. ,,Het is belangrijk dat jullie dit doen, het wordt enorm gewaardeerd. Laat je hart spreken als je straks over de afdelingen loopt en de kinderen ziet.”

Dat was niet aan dovemansoren besteed. Lorenzo Ebecilio bleek een zeer vlotte prater aan het bed van de patiëntjes, die opfleurden toen ze de Ajacieden in beeld kregen en waar hij kon stelde ook Frank de Boer de zieke kleuters en peuters gerust. Zoals bijvoorbeeld Alphons, die een beetje zenuwachtig wachtte op een operatie. ,,Je voelt er niets van hoor”, waren de geruststellende woorden van de trainer. ,,Doe je vader de groeten hè!’, riep De Boer ter afscheid, want toevallig bleek de jongen een goede bekende van de familie De Boer.

Maar ook bij andere kindjes waren de Ajacieden zeer meelevend en geïnteresseerd. Helaas waren sommige patiëntjes ondertussen ook bekenden geworden. Zoals Mike Zaaijer die op de kinderafdeling de Ajacieden zat op te wachten. Hij had een foto-album van vorig jaar voor zich liggen en de spelers die daar in stonden, werd gevraagd hun handtekening te zetten. Dat deden ze allemaal graag.

Nadat de spelers in kleine groepjes over de diverse kinderafdelingen van VUmc waren gegaan, kwamen ze weer samen in VU Kinderstad. Daar hadden zich heel veel kinderen verzameld, patiëntjes uit het ziekenhuis zelf en kinderen die in de polikliniek worden behandeld. De Ajacieden deelden spelerskaarten uit, zetten handtekeningen op shirts, plastic bekers en petjes, speelden met de kinderen en gingen met de zieke kinderen op de foto. Tot dankbaarheid van de ouders: ,,Dit is zó belangrijk voor ons. Zo lang heeft ons kind niet meer te leven”, aldus een moeder wiens zoon groot fan is van Theo Janssen. Tot vreugde van Brian ging de immens populaire middenvelder ook met hem op de foto.

De spelers waren na afloop zichtbaar aangedaan. De verhalen hadden ze niet koud gelaten, maar ze waren zich terdege bewust van de blijdschap die ze deze middag bij de kinderen én ouders teweeg hadden gebracht.

Tekst: Ajax.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.