VVV Venlo wint van FC Volendam

De enige club waartegen FC Volendam in de eerste periode een steek liet vallen, was VVV-Venlo. Inmiddels heeft FC Volendam wel de eerste periodetitel, maar is VVV-Venlo naar de tweede plaats geklommen achter Sparta Rotterdam. In de Koel was het aan FC Volendam om de kloof een stukje te dichten. VVV-Venlo trok echter aan het langste eind, met name omdat FC Volendam wel erg meewerkte aan een Limburgs succes.

In de eerste helft moest FC Volendam het initiatief laten aan de thuisclub. Met een opnieuw gewijzigde opstelling had FC Volendam het moeilijk in het eigen spel te komen. Tekenend was het dat de Venlose doelman pas in de 42e minuut echt in actie moest komen. Gezien de stand was het allemaal te verklaren, maar VVV-Venlo was weliswaar veel feller, echte grote kansen kwamen er bijna niet. Dat duurde tot de 27e minuut toen Volendam achterin zelf VVV-Venlo in stelling bracht. Seuntjens mocht vrij uithalen, maar vond Jeroen Verhoeven op zijn weg. Een paar minuten later was het wel raak. Na een vrije trap leek FC Volendam simpel uit te verdedigen. Fleuren, voor het eerst echt mee naar voren, onderschepte de bal. In een flitsende een-keer-raken van twee aanvallers kwam de bal via Van Crooy voor de voeten van Seuntjens, die nu wel doel trof. Gezien het spelbeeld een terechte stand, maar gezien de weinige echte kansen amper verdiend. FC Volendam leek eenvoudig overeind te kunnen blijven. Dat moest op eigen kracht, want van de arbitrage was weinig medewerking te verwachten. Assistent-scheidsrechter Hubers miste twee opzichtige buitenspelsituaties en scheidsrechter Kamphuis keurde alle acties van Dylan Mertens af. De felle middenvelder van FC Volendam kon weinig goed doen in de ogen van de baas in het veld. VVV-Venlo trok de 1-0 naar de rust, vooral omdat het in alle duels veel feller van leer trok dan het te laconiek spelend FC Volendam.

In de tweede helft startte FC Volendam met Daan Klinkenberg op de plaats van Randy Ababio en Gyliano van Velzen op de plek van Daniël van Son. Het leek de opmaat tot meer wedstrijdgevoel, maar toen Henny Schilder Seuntjens in de tachtigste minuut een panklare bal gaf, was de strijd gestreden. Juist in een fase dat VVV-Venlo moest kiezen voor consolidatie of doordrukken, legde FC Volendam de rode loper uit. In de slotminuten speelde VVV-Venlo een counter haarscherp uit door de buitenspelval te ontlopen.Voor Seuntjens was het een koud kunstje zijn derde doelpunt te laten bijschrijven. Jammer voor Jeroen Verhoeven, die een puike partij keepte, maar moest toezien dat VVV wel erg makkelijk op het paard gehesen werd.

Statistieken
VVV-Venlo – FC Volendam 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 33. Seuntjens (1-0); 80. Seuntjens (2-0); 90. Seuntjens (3-0)

Gele kaarten: Rutten (VVV-Venlo); Evers, Van Velsen (FC Volendam)

Toeschouwers: 3519

Scheidsrechter: Kamphuis

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes, Buwalda en Fleuren; Post, Sevinç en Nijholt; Van Crooij (83. Lazic), Seuntjens (90+. Kruijsen) en Resida (62. Hunte)

Opstelling FC Volendam: Jeroen Verhoeven, Ties Evers, Henny Schilder, Gijs Luirink, Randy Ababio (46. Daan Klinkenberg), Rafik el Hamdi, Daniël van Son (46. Gyliano van Velzen), Gerry Vlak (75. Bert Steltenpool), Guyon Philips, Dylan Mertens, Kevin van Kippersluis

 

VVV Venlo wint van FC Volendam

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.