Jong FC Utrecht – Jong RKC Waalwijk (0-1) 0-2

Jong FC Utrecht is er tegen Jong RKC Waalwijk niet in geslaagd de goede reeks voort te zetten. Op Sportpark Zoudenbalch werd het 0-2 voor de bezoekers. Jong RKC kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Mede door slordigheden in de opbouw en rommelig balverlies kwam Jong FC Utrecht deze achterstand niet meer te boven. In de tweede helft bouwde RKC de voorsprong uit, waarna de wedstrijd gespeeld was.

0-1
Beide ploegen begonnen gretig aan de wedstrijd. Dat resulteerde in de tweede minuut al voor een vrije trap voor Jong FC Utrecht na een overtreding op Gyliano van Velzen. De vrije trap leidde helaas niet tot een goal, evenals de daaropvolgende aanval met Soufian Moro in de hoofdrol. Aan de andere kant toonde Jong RKC zich een stuk efficiënter. Na eenvoudig balverlies van FC Utrecht opende Anthony Biekman in de zesde minuut de score met een knappe goal.

Daarop volgde een reeks mooie aanvallen van Jong FC Utrecht over de vleugels, waarbij vaak Jordy van der Winden, Van Velzen en Moro betrokken waren. Het lukte de thuisploeg telkens net niet de bal goed voor te krijgen of tot een geplaatst schot te komen. Hierdoor kwam RKC nooit echt in de problemen. Vlak voor rust leek Aleksandar Bjelica te tekenen voor de gelijkmaker. Hij kopte een vrije trap van Mark Diemers hard in. Zijn goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel, waardoor RKC met een 0-1 voorsprong de rust in ging.

Tweede helft
Nog geen tien minuten in de tweede helft gooide RKC de wedstrijd op slot. De bal bleef in het strafschop gebied hangen bij de Utrechtse verdediging. Ingo van Weert was er snel bij en schoot de bal achter Jeroen Verhoeven: 0-2. Jong FC Utrecht bleef strijden voor de aansluitingstreffer. Zo schoot Daniël van Son over en vond Van der Winden na een rush vanaf eigen helft het zijnet. Aan de andere kant had FC Utrecht mazzel dat RKC zijn kansen om de score uit te breiden niet verzilverde.

Er werd een stevig slotoffensief ingezet, waarbij Myenty Abena als extra kracht voorin geposteerd werd. De druk naar voren kwam er, maar ondanks de goede intenties konden de spelers elkaar onvoldoende vinden om voor echt gevaar te zorgen. Zo pakte Jong RKC verdiend de overwinning, door veel efficiënter met de kansen om te gaan.

Volgende week staat geen competitiewedstrijd op het programma. Jong FC Utrecht speelt thuis een oefenduel tegen Jong sc Heerenveen. De wedstrijd vindt plaats op Sportpark Zoudenbalch en begint om 18.30 uur.

Jong FC Utrecht – Jong RKC Waalwijk (0-1) 0-2

Scoreverloop:
0-1 6’ Anthony Biekman
0-2 52’ Ingo van Weert

Gele kaarten: 
Cedric Badjeck
Ibrahim el Morabit
Aleksandar Bjelica
Jordy van der Winden
Sean Klaiber

Opstelling Jong FC Utrecht: Jeroen Verhoeven, Sean Klaiber, Myenty Abena (c), Aleksandar Bjelica, Jordy van der Winden, Mark Diemers, Remco van Wingerden (64’ Esmat Shanwary), Darren Rosheuvel (80’ Jordi Balk), Soufian Moro, Cedric Badjeck, Gyliano van Velzen (37’ Daniël van Son).

Opstelling Jong RKC Waalwijk: Jurjan Wouda, Freek Langermans, Ingo van Weert, Sjoerd van Beers, Christ Ntangu (77’ Jelle Klap), Hafid Salhi, Jesse Wielinga, Philippe van Arnhem (86’ Yoël Manuputty), Anthony Biekman (27’ Ibrahim el Morabit), Jean David Beauguel, Jos Peltzer.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.