Voorbeschouwing: Go Ahead Eagles – FC Utrecht

Go Ahead Eagles-uit. Een wedstrijd op zich, in de altijd sfeervolle Adelaarshorst. Dat weet ook trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht. Met FCUtrecht.nl blikt de oefenmeester vooruit op het treffen van morgenavond (zaterdag).

Of hij zat te genieten in de dug-out, afgelopen weekend, van het spel van de achttienjarige middenvelder Bart Ramselaar? “Nou en of! De manier waarop hij zich op het veld voortbeweegt, hoe hij vrijloopt, hoe hij zich vrijspeelt. Dat ziet er heel eenvoudig uit, maar dat is het niet”, vertelt Alflen over Ramselaar, die zijn basisdebuut maakte in het gewonnen duel met FC Twente. “Zelfs de manier waarop hij uitviel, met heftige kramp, had wat. Hij kón gewoon niet meer, had alles gegeven. Bart liep op het veld alsof hij al honderd Eredivisiewedstrijden had gespeeld. Hij manifesteert zich goed, op het veld én daarbuiten. ‘Wie is dát?!’, zeiden sommige spelers na zijn eerste training met de selectie. Dat is zéker niet vanzelfsprekend, die reactie. Ook de jongens zagen al direct dat Bart iemand is met kwaliteit.”

Gelijkenissen
Het kan zomaar zijn dat er voor Ramselaar ook in Deventer speelminuten in het verschiet liggen. Daar wacht voor FC Utrecht een pittige uitdaging: spelen tegen een Go Ahead Eagles dat de punten keihard nodig heeft om weg te komen van de plekken die de ploeg ertoe veroordelen in de Jupiler Play-offs uit te komen. “Wekenlang liep het bij die ploeg niet echt, maar afgelopen weekend wonnen ze in De Kuip. Dan krijg je als team toch een ander gevoel. En uit bij Go Ahead Eagles is het hoe dan ook altijd lastig. De ploeg zet veel druk, wil de tegenstander vastzetten en gaat de strijd graag aan. Wat dat betreft heeft het wat van ons weg. Als je daar in Deventer niet goed begint, sta je zo met je rug tegen de muur. En ze hebben goede spelers, hoor, bij de Eagles. Plet en Verhoek voorin, bijvoorbeeld.”

Goed trainen op ‘fan-tas-tisch’ veld
Op die wedstrijd in De Adelaarshorst bereidde FC Utrecht zich voor in Stadion Galgenwaard, waar het op donderdag en vrijdag trainde. De reden? Die is simpel, zo zegt Alflen desgevraagd. “Het veld in Stadion Galgenwaard is fan-tas-tisch. Als je dat ziet, krijg je al zin om te voetballen. Op Zoudenbalch zijn de velden van een stuk mindere kwaliteit nu. Als het dan kan om uit te wijken naar het stadion voor de trainingen, dan is die keuze snel gemaakt.”

Voorbeschouwing: Go Ahead Eagles – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.