Feitjes en weetjes: FC Utrecht – PSV

FC Utrecht en PSV staan zondag voor de 43ste keer in de historie in Utrecht tegenover elkaar. Het meest van de keren won PSV, negentien keer in getal. Negen keer moest PSV zijn meerdere erkennen in FC Utrecht. Vijftien keer eindigde FC Utrecht -PSV in een gelijkspel.

Vorig jaar
Vorig seizoen won FC Utrecht in eigen huis van PSV, dit lukte niet meer sinds 2 maart 2008. FC Utrecht kwam vorig seizoen op 1-0 door Dave Bulthuis en ondanks 2 rode kaarten, voor Anouar Kali en Alexander Gerndt, kwam PSV niet meer terug in de wedstrijd. Bekijk onderaan de pagina de samenvatting van vorig jaar.

Clubrecord
FC Utrecht is de best presterende eredivisieploeg in thuisduels in 2013. De mannen van Jan Wouters hebben dit kalenderjaar in 16 thuisduels 41 punten behaald. Bij een overwinning op PSV evenaart FC Utrecht het clubrecord van meeste thuiszeges in een kalenderjaar. In 1982 wist FC Utrecht veertien keer het veld als winnaar te verlaten na een thuiswedstrijd.
PSV heeft zijn laatste vijf uitwedstrijden verloren in de Eredivisie. De club uit Eindhoven verloor nog nooit zes uitwedstrijden op rij in de Eredivisie en kan dit negatieve clubrecord zondag breken.

Tweemaal
FC Utrecht scoorde in voorgaande zeven wedstrijden minimaal twee keer. Het clubrecord komt uit 1987, waarin FC Utrecht acht thuiswedstrijden op rij minstens twee keer wist te scoren. Bij een goed resultaat kan FC Utrecht dus twee clubrecords evenaren.

Beide clubs
Adil Ramzi, Dries Mertens, Eric van Kessel, Erik Pieters, Frank Kooiman, Gerald Vanenburg, Hans van Breukelen, Jan Willem van Ede, John de Jong, Kevin Strootman, Khalid Sinouh, Michael Lamey, Mitchell van der Gaag, Rob Van Dijk, Theo Lucius en Tom van Mol droegen in het verleden zowel het shirt van FC Utrecht, als die van PSV. Timothy Derijck speelde vorig jaar zijn wedstrijden voor PSV, op dit moment komt hij op huurbasis uit voor FC Utrecht. Trainer Jan Wouters speelde drie seizoenen bij PSV tussen 1993- 1996 en in het seizoen 2007-2008 stond hij acht wedstrijden als hoofdcoach van PSV langs de lijn.

Trainers
De huidige trainers van FC Utrecht en PSV speelde nooit tegen elkaar in hun actieve voetbalcarrière, maar in het seizoen 1995-1996 speelde ze samen in het shirt van PSV in en tegen FC Utrecht. PSV won die wedstrijd met 1-4. Philip Cocu speelde twaalf keer in het shirt van PSV tegen FC Utrecht en verloor als speler nog nooit. Met PSV heeft hij acht wedstrijden gewonnen en vier keer gelijk gespeeld.

Voor het duel van zondagmiddag tegen PSV zijn nog kaarten te koop. In de voorverkoop zijn al duizenden kaarten verkocht, maar ook op de wedstrijddag kun je nog op het laatste moment jouw toegangsbewijs kopen.

Kassa’s vanaf 14:30 uur geopend

Clubkaart nodig
Vanaf 14:30 uur zijn de kassa’s op het Westplein, aan de zijde van de Cityside, geopend. Voor het duel geldt een clubkaartverplichting. Per FC Utrecht (s)cc kunnen maximaal zes kaarten gekocht worden.

Fan Village
Voorafgaand aan het duel kun je ook terecht op het Westplein voor Fan Village. Daar zijn tal van leuke activiteiten te beleven voor jong en oud. Je kunt onder meer de schaatsen onderbinden op de speciaal aangelegde ijsbaan en een warme kop erwtensoep eten. Fan Village is vanaf 15:00 uur geopend.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

One thought on “Feitjes en weetjes: FC Utrecht – PSV

 • 15/12/2013 at 09:46
  Permalink

  Wat denken jullie dat het gaat worden??

  Schrijf je reactie hieronder.

  Het kan even duren voordat uw reactie geplaatst wordt.
  Ik moet de posts persoonlijk goedkeuren.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.