Jong Ajax – FC Volendam 1-1

jeroen verhoeven Jong ajax - FC volendam (2)Jong Ajax heeft de finale bereikt van het Den Helder Maritiem toernooi. De mannen van trainer Gery Vink waren, nadat het duel in 1-1 was geëindigd, vanaf de stip slagvaardiger dan FC Volendam.

Jong Ajax bood Jupiler League-club FC Volendam meer dan uitstekend partij. ,,In de eerste helft vergaten we eigenlijk drie goals te maken”, geeft trainer Gery Vink aan dat zijn ploeg prima weerstand bood in de uiterste punt van Noord-Holland. ,,We gaven ook iets te veel weg en dat had te maken met de concentratie, die na anderhalve week trainen natuurlijk nog niet helemaal optimaal is. Maar in de tweede helft maakten we vooral de eerste twintig minuten een goede indruk. Na een actie van Yener Arica en een goede loopactie van Ricardo Kip scoorde Kip de 1-0. Daarna kregen we via Jan-Arie van der Heijden, Tom Boere en Jody Lukoki meer kansen. Twintig minuten voor tijd sloeg de vermoeidheid toe, werden we slordiger en gaven we te veel moeilijke ballen. In de negentigste minuut scoorde Volendam met een goede kopbal de gelijkmaker.”

jeroen Verhoeven Jong Ajax - FC VolendamToen werden er direct strafschoppen genomen. Na de zevende penalty miste FC Volendam en plaatste Jong Ajax zich voor de finale, die zaterdagavond om 19:30 uur wordt gespeeld. Tegenstander daarin is VVV-Venlo, dat met 2-0 won van het Helders Elftal.