Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – Heracles Almelo

FC Utrecht treft zondag Heracles Almelo pas voor de tiende keer in eredivisieverband. Van de voorgaande negen ontmoetingen won de formatie uit Almelo alleen de eerste ontmoeting. Sindsdien speelde FC Utrecht vier keer gelijk en werd vier keer gewonnen.

Vorig seizoen
Vorig seizoen won FC Utrecht met 3-0 van Heracles Almelo in Stadion Galgenwaard. Op 12 mei 2013 waren Cedric van der Gun, Jacob Mulenga en Jens Toornstra in de tweede helft trefzeker voor FC Utrecht.

Heenwedstrijd
Beide clubs ontmoetten elkaar eerder dit seizoen op 30 november 2013. Het werd toen 2-1 voor FC Utrecht. Jens Toornstra scoorde twee keer en boog zo een achterstand om in een overwinning. Iliass Bel Hassani maakte in de eerste helft de openingstreffer voor Heracles Almelo.

Opvallende statistiek
FC Utrecht won in de Eredivisie nog nooit twee competitieduels in één seizoen van Heracles Almelo. Ook andersom gebeurde dit nog nooit.

FC Utrecht
FC Utrecht behaalde dit seizoen 28 punten in eigen huis en slechts zeven buitenshuis. De enige ploeg met een groter verschil in punten tussen uit- en thuiswedstrijden is SC Cambuur met 22 punten.

De ploeg van trainer Jan Wouters heeft in de laatste 21 thuiswedstrijden in de Eredivisie gescoord. De laatste keer dat de ploeg niet tot scoren kwam in Stadion Galgenwaard was op 10 februari 2013: 0-3 tegen N.E.C. FC Utrecht scoorde alleen van mei 1999 tot maart 2001 in meer thuisduels op rij: 31.

De Domstedelingen raakten dit seizoen al achttien keer paal of lat, dit is het meest van alle Eredivisieploegen.

Jens Toornstra is dit seizoen topscorer van Utrecht met twaalf goals. Hij is de meest scorende middenvelder dit eredivisieseizoen, gevolgd door Feyenoorder Lex Immers met elf doelpunten.

Christian Dorda kwam in de winterstop over van Heracles Almelo. Hij speelde sinds 2012 voor de Almeloërs en kwam tot 31 Eredivisiewedstrijden. Hierin wist hij niet tot scoren te komen.

Heracles Almelo
Heracles Almelo is dit seizoen de minst efficiënte eredivisieploeg met gemiddeld 10,4 schoten per goal. SC Cambuur volgt met 10,1 schoten per goal.

De Almeloërs maakten dit seizoen pas drie doelpunten uit vrije trappen (ook indirect), samen met PEC Zwolle het minst van alle eredivisieploegen. Tegenstander FC Utrecht maakte al tien goals uit vrije trappen, alleen N.E.C. (dertien) deed dit vaker.

De ploeg van trainer Jan de Jonge kreeg ook als enige ploeg nog geen enkele strafschop mee. In de laatste tien seizoenen kreeg  alleen RBC in 2004/2005 geen enkele strafschop in een heel seizoen.

Bryan Linssen kan zijn honderdste eredivisiewedstrijd spelen. Hij speelde 29 van die voor Heracles (elf goals) en de overige zeventig duels in de afgelopen drie seizoenen voor VVV-Venlo (twaalf goals). De aanvaller Linssen is dit seizoen topscorer van Heracles Almelo met elf doelpunten. Hij gaf nog geen enkele assist.

Matthew Amoah (113) heeft nog één goal nodig om Blaise NKufo (114) te evenaren als nummer twee op de eredivisietopscorerslijst van deze eeuw. Alleen Dirk Kuijt maakte sinds 1 januari 2000 meer goals: 116.

Simon Cziommer speelde in 2008/2009 24 wedstrijden voor FC Utrecht in de Eredivisie. Hierin maakte hij twee doelpunten.

Verleden bij beide clubs
Huidig assistent-trainer Robby Alflen speelde in het verleden 52 wedstrijden voor Heracles Almelo. Hij maakte hierin tien doelpunten.

Naast Robby Alflen kwamen ook Christian Dorda, Darl Douglas, Edwin Godee, Elroy Asmus, Gijs Steinmann, Hendrik van Beelen, Igor Gluscevic, Jan van Staa, Jan Wuytens, Jorg Smeets, Marco van Delden, Patrick Hondeveld,  Simon Cziommer, Stefaan Tanghe, Steve Goble, Suvat Karadag en Ton Pattinama uit voor zowel Heracles Almelo en FC Utrecht.

Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – Heracles Almelo

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

2 thoughts on “Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – Heracles Almelo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.