Voorbeschouwing: FC Utrecht – PSV Eindhoven

jeroen verhoeven fc utrecht psvFC Utrecht speelt zondagmiddag de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar. PSV, de huidige nummer tien in de Eredivisie, komt op bezoek in Stadion Galgenwaard. Ondanks de lage klassering van de ploeg uit Eindhoven waakt trainer Jan Wouters voor te veel euforie vooraf.

“Dat PSV in een moeilijke fase zit, is duidelijk”, zegt Wouters. “Maar we moeten oppassen voor hen. We hebben nog niet zo maar van hen gewonnen. Het is en blijft een topclub. Ook in de wedstrijd van donderdagavond in de Europa League zie je dat PSV over individuele kwaliteiten beschikt. Zij creëren kansen voor het doel, maar maken die vervolgens niet af. Dat het bij hen niet meezit, is duidelijk.”

Strijd en mentaliteit
Wouters wil niet te veel naar de tegenstander kijken, maar vooral uitgaan van de eigen kracht. “Ook als een topclub in goede doen is, hebben wij altijd kansen. En zeker in de Galgenwaard”, benadrukt de trainer. “Met het publiek erachter krijgen wij nog meer vertrouwen. Het begint in ons voetbal altijd met strijd en mentaliteit. Als je ziet wat de spelers in het veld voor elkaar over hebben, dan moet het wel steeds beter gaan. Want voetballend moet het nog veel beter bij ons. De fases in de wedstrijd waarin we goed voetbal spelen, moeten steeds langer worden”, meent Wouters.

Blessures
FC Utrecht kan zondag niet beschikken over Marcus Nilsson (bekken), Cedric van der Gun (knie), Jacob Mulenga (bovenbeen), Johan Mårtensson (knie) en Willem Janssen (knie).

4024Voorbeschouwing: FC Utrecht - PSV Eindhoven9_20131213fcutraining006Kaartverkoop
De wedstrijd tegen PSV begint zondagmiddag om 16:30 uur. Voor de wedstrijd zijn nog kaarten te koop. Voor het duel geldt een clubkaartverplichting. Per FC Utrecht (s)cc kunnen maximaal zes kaarten gekocht worden. Verkoop loopt via de FC Utrecht Fanshop en TicketBox. Ook op de wedstrijddag is de stadionkassa vanaf 14:30 uur geopend.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

2 thoughts on “Voorbeschouwing: FC Utrecht – PSV Eindhoven

 • 13/12/2013 at 17:01
  Permalink

  Wat denken jullie dat het gaat worden??

  Schrijf je reactie hieronder.

  Het kan even duren voordat uw reactie geplaatst wordt.
  Ik moet de posts persoonlijk goedkeuren.

  Reply
 • 15/12/2013 at 07:55
  Permalink

  Ik denk dat we de wedstrijd gaan winnen. Het zal zeker niet makkelijk gaan, vaak heb ik het idee dat FC Utrecht delen van de wedstrijd met zichzelf meer moeite heeft, dan met de tegenstander. Hoe vaak zie ik dezelfde kleine tekortkomingen (soms met grote gevolgen) terugkeren?
  Alle schoten op ons doel moeten geblokt worden, elke voorzet moet onmogelijk zijn. Dat de aanval conditioneel vaak in de tweede helft wat tekortschiet is ook zichtbaar, dus dan moet de overwinning al binnen zijn. Kort dekken, de bal afjagen en vooral de winst in ons voordeel beslissen door op het middenveld te domineren, dat is waarop ik hoop en vertrouw. We gaan winnen, maar zeker niet zonder grote inzet van ons, supporters.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.