Feitjes en Weetjes: FC Twente – FC Utrecht

Maar één team is in de Eredivisie na zes speeldagen nog zonder nederlaag. Dat is FC Twente, dit weekend de opponent van FC Utrecht. De voetballers uit Enschede grossieren tot nu toe in puntendelingen; vier van de zes Eredivisieduels die ze speelden dit seizoen, eindigden in een gelijkspel.

Wie de gegevens van de staart van de jaargang 2013/2014 er voor het gemak nog even bij pakt, ziet dat die reeks zonder competitienederlaag van FC Twente verder reikt dan zes potjes. Het zijn er namelijk al elf.

FC Twente, over een ongeslagen status gesproken, heeft in de eigen Grolsch Veste al 24 wedstrijden niet meer verloren. Na de Tukkers beschikt FC Utrecht in de Eredivisie over de beste thuisstatus. In de Domstad is FC Utrecht acht wedstrijden zonder nederlaag.

In uitwedstrijden in de Eredivisie slikte FC Utrecht 27 keer in successie tenminste één tegentreffer.

In de gelederen van FC Utrecht: Tommy Oar, Koning van de Assist van de Eredivisie. Hij bereidde dit seizoen al vier treffers voor; meer dan welke andere speler dan ook op het hoogste niveau van Nederland.

Slechts één speler maakte bij FC Utrecht tot nu toe alle competitiespeelminuten mee. Dat is Anouar Kali. FC Utrecht is de enige Eredivisieclub met maar één speler die alle minuten speelde.

De laatste negen doelpunten van FC Utrecht kwamen op naam van verschillende spelers. Trainer/coach Robby Alflen van FC Utrecht zette in de competitie tot nu toe 22 verschillende spelers in; dat is samen met Willem II het meest van alle ploegen. Vorig seizoen gebruikte FC Utrecht een recordaantal van 35 verschillende spelers.

Feitjes en Weetjes: FC Twente – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.