Feitjes en weetjes: FC Utrecht – Ajax

Zondagmiddag wordt in Stadion Galgenwaard de 44ste editie van FC Utrecht – Ajax in de Eredivisie gespeeld. Tien keer eindigde dit duel in Utrecht in een gelijkspel. Dertien keer won FC Utrecht. Twintig keer werd verloren. In deze duels scoorde FC Utrecht 52 keer en kreeg het 71 doelpunten tegen.

Vorig seizoen
Vorig Eredivisieseizoen eindigde de ontmoeting in Utrecht met de Amsterdammers in een doelpuntloos gelijkspel. Dave Bulthuis ontving in de negentigste minuut zijn tweede gele kaart en moest daardoor vlak voor het eindsignaal zich naar de kleedkamer begeven.

Laatste overwinning
De laatste thuisoverwinning van FC Utrecht op Ajax dateert van 6 november 2011. In een waar spektakelstuk trok FC Utrecht met 6-4 aan het langste eind. Ajax kwam twee keer op voorsprong, maar dit mocht niet baten voor de Amsterdamse ploeg. Namens FC Utrecht scoorden achtereenvolgens Nana Asare, Edouard Duplan, Daan Bovenberg, Jacob Mulenga, Nana Asare en Anouar Kali. Al met al een memorabele wedstrijd.

Ongeslagen status
FC Utrecht is de laatste vier thuisduels met Ajax ongeslagen in de Eredivisie. Dit is de langst lopende reeks zonder overwinning voor de Amsterdammers in een uitduel tegen een specifieke tegenstander.

FC Utrecht
De ploeg van trainer Jan Wouters speelde de afgelopen twaalf Eredivisiewedstrijden niet gelijk. Dit gebeurde voor het laatst in een langere reeks van januari tot en met mei 2013. Destijds in zestien Eredivisiewedstrijden.

FC Utrecht heeft in de laatste zestien thuiswedstrijden in de Eredivisie gescoord. De laatst langere reeks met een doelpunt in thuisduels is een clubrecord van 31 wedstrijden op rij. Dit gebeurde tussen mei 1999 en maart 2001.

Jan Wouters
Trainer Jan Wouters heeft 21 Eredivisieduels gespeeld tussen FC Utrecht en Ajax. Elf keer namens FC Utrecht en tien keer namens Ajax. Hij zat slechts vier keer in het winnende elftal.

Spelers
25 spelers speelden zowel duels voor FC Utrecht als voor Ajax: Alfons Groenendijk, Dave van den Bergh, Dick van Burik, Dries Boussatta, Edo Ophof, Edwin Godee, Ferdi Vierklau, Gerald Vanenburg, Hans Galje, Jan van Halst, John O’Brien, John van Loen, Karel Bonsink, Leo van Veen, Mark Verkuyl, Mike van der Hoorn, Piet Hamberg, Rob de Wit, Rob Witschge, Ton Pronk, Jeroen Verhoeven, Ton Wickel, het trainersduo Jan Wouters en Rob Alflen en de op dit moment nog afwezige Cedric van der Gun.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.