ASV De Dijk – UDI’19/Beter Bed (1-0) 3-0

ASV De Dijk profiteert tegen UDI’19 optimaal van misstap Westlandia

Op een winderig Sportpark Schellingwoude heeft De Dijk dankzij goals van Nabil El Gourari (twee keer) en Dennis Kaars afgerekend met UDI’19. De koploper van de zondag Derde Divisie won met 3-0 van de laagvlieger uit Brabant. Daarmee profiteerden de Amsterdammers optimaal van de misstap van nummer twee Westlandia, dat met 3-2 verloor van Juliana’31. Daardoor groeit de voorsprong naar vier punten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Met letterlijk de wind in de rug begon De Dijk tegen de laagvlieger uit Brabant alleraardigst. De ploeg van trainer Jochem Twisker kreeg binnen een kwartier twee mogelijkheden. Eerst nam Dennis Kaars het doel van de gasten tevergeefs onder vuur en daarna was het de beurt aan Nabil el Gourari. De aanvaller nam de bal vol op de pantoffel uit een corner, maar met een uitmuntende redding hield UDI’19-doelman Nick van Dijk zijn doel schoon.

Kort hierop volgden nog enkele kansen voor de koploper van de Derde Divisie, maar het duurde nog even voor de openingstreffer viel. Die viel om precies te zijn na 21 minuten. El Gourari werkte een vrije trap achter de doelman en zette daarmee de verdiende 1-0 voorsprong op het scorebord. Daarna kreeg onder meer Kaars een goede kans op de 2-0, maar doelman Van Dijk haalde zijn inzet met het linkerbeen uit de verre hoek.

Direct na rust kregen de gasten een zeldzame mogelijkheid, maar met een prima save zorgde De Dijk-sluitpost Jeroen Verhoeven voor opluchting op de tribune. Een kwartier later klonk vooral gemor op diezelfde tribune nadat Kaars zich tot twee keer toe niet scherp genoeg toonde. Binnen twee minuten schoot hij naast en in de handen van de keeper.

Geholpen door de wind werden ook de gasten dreigender, maar verder dan een afgekeurde goal na een overtreding op Verhoeven kwamen de de bezoekers niet. In het laatste half uur bleef het nog spanend totdat El Gourari na 84 minuten de 2-0 maakte. Het slotakkoord was voor Kaars. Hij maakte – na het missen van drie grote kansen – zijn 35ste competitiegoal van het seizoen door van dichtbij binnen te tikken: 3-0.

“Ik vond dat we voor rust te vaak de lange bal speelden, maar daarentegen kregen we wel een aantal goede kansen en gaven bijna niks weg”, blikte De Dijk-coach Twisker terug. “Na rust hadden we meer last van de wind, maar op deze zege is weinig af te dingen. Nu op naar volgende week. Dan kunnen we weer aan de bak.”

Bron: Amsterdamsche Voetbal