AD: Het wonderdoelpunt van Jeroen Verhoeven blijkt onvindbaar Door: Sjoerd Mossou

sjoerd mossouDoor: Sjoerd Mossou

Van het doelpunt dat Jeroen Verhoeven maandagavond tegen Almere City maakte, zijn nog steeds geen videobeelden gevonden, want de cameraman van FC Utrecht TV stond de andere kant op te filmen.

Zul je altijd zien.

Beleef je als keeper eindelijk je ultieme moment van glorie, scoren in het doel aan de overkant, is er geen enkel videobewijs van te vinden. Het handjevol toeschouwers had blijkbaar ook geen mobieltje bij de hand, en tot overmaat van ramp miste Verhoeven zelf zijn doelpunt, omdat-ie op het moment suprême net even de andere kant op keek.

Keeper Jeroen trapte de bal blind naar voren, controleerde vlug of zijn teamgenoten wel goed stonden opgesteld, toen er aan de overkant plots een gejuich weerklonk. De bal was pardoes in het doel gestuiterd. Of gewaaid. Of tegendraads ingekopt door een tortelduif.

We weten het niet, want de cameraman van FC Utrecht TV had wat beters te doen.

Het is een wat rare kwestie, want juist in deze YouTube-tijd zijn beelden altijd en overal beschikbaar. Er hoeft in de binnenlanden van Nepal maar een bal in een plas te waaien, of je vindt het terug op Twitter en op de filmpjessites. Elke kolderieke blunder, elk wonderlijk doelpunt vindt zijn weg naar ons, voetbalzombies.

We filmen en we delen en we liken ons een ongeluk.

Doelpunten zijn soms uniek, maar beelden zijn dat nog zelden, want camera’s zijn overal. Het halve stadion zit met zijn mobieltje te spelen. De video-analist filmt de looplijnen vanaf het dak. Fox Sports is overal – en in een zucht delen we ons rariteitje, want iedereen mag meekijken.

Slechts heel soms duikt er nog iets echt bijzonders op. Deze week openbaarde een Argentijnse hobbyist unieke, nooit vertoonde beelden van het Mooiste Doelpunt Aller Tijden.

De solo van Diego Maradona tegen Engeland op het WK van 1986 zagen we bijna 28 jaar lang vanuit steeds hetzelfde camerastandpunt. Tamelijk doorsnee gefilmd vanuit een breed perspectief, met zicht op Diego’s linkerschouder. Maar nu zijn er plots beelden van áchter het doel van Peter Shilton, ingezoomd op Maradona. Het doelpunt dat u al zo oneindig vaak zag, wordt opeens vanuit een heel nieuw oogpunt gevangen.

Diego danst nog iets verfijnder dan hij al deed, zeker bij die pirouette rond de middellijn. De Engelsen ogen nog iets trager. De beelden zijn in slow-motion, waardoor je je steeds afvraagt waarom Peter Reid niet wat sneller loopt. Maar nóg verbluffender lijkt Maradona’s gevoel voor tijd en ruimte.

Op Twitter ontstond al snel een levendige discussie over de beelden. Doen ze nu iets af aan die mythische goal in Mexico, of juist niet? Was-ie niet mooier zoals we hem op ons netvlies hadden, of kun je een kunstwerk zoals dit juist niet vaak genoeg bekijken, uit zoveel mogelijk verschillende hoeken?

Gisteren ging Jeroen Verhoeven driftig op zoek naar zíjn wondergoal. De technische staf van Almere City is al een keer of tien gebeld, een voetbalvader uit Almere schijnt het doelpunt wel degelijk gefilmd te hebben, maar de man weigert de beelden af te staan, vermoedelijk omdat zijn zoon er niet goed op staat.

Voor Jeroen hoop ik dat zijn doelpunt ooit boven water komt, maar misschien is het toch beter om de verbeelding te koesteren, want de werkelijkheid valt meestal een beetje tegen.

Tekst: AD. Sportwereld

Ik zou het leuk vinden als u een reactie plaatst.

Het kan het zijn dat u deze niet meteen ziet.
Ik moet deze goedkeuren alvorens deze te zien is. 

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

3 thoughts on “AD: Het wonderdoelpunt van Jeroen Verhoeven blijkt onvindbaar Door: Sjoerd Mossou

 • 01/02/2014 at 20:00
  Permalink

  Ik zou het leuk vinden als u een reactie plaatst.
  Het kan het zijn dat u deze niet meteen ziet.
  Ik moet deze goedkeuren alvorens deze te zien is.

  Reply
 • 01/02/2014 at 20:41
  Permalink

  haha leuk hoor jeroen .het is mij nog nooit gelukt maar is ook lastig haha
  maar voor jou zal het ook wel heel raar zijn om opeens op het scorebord te staan

  Reply
 • 01/02/2014 at 22:42
  Permalink

  All these years the told me I was wrong – now After 26 years – today in the news – The goal was not scored by Diego Maradona but by the English defender! >> http://www.youtube.com/watch?v=1wVho3I0NtU

  Dat is wat ik op 29 Januari schreef, na 26 jaar blijkt dat ik het altijd al goed gezien had, ook al verklaarde ze mij voor gek, gerechtigheid Maradona heeft helemaal niet gescoord tijdens de halve finale van het WK in Mexico – England had in mijn ogen toen het beste team ooit, Garry Lineker was ondanks de uitschakeling en 2 onterecht toegewezen doelpunten aan Maradona topscoorder van het WK.

  NU zal Jeroen niet snel de topscorder worden en ze kunnen misschien wel zeggen dat jij gescoord hebt – maar ik ben pas overtuigd als de beelden gezien zijn. Tot dan succes met het zoeken naar beelden, zoals gezegd als een vogel een scheet laat dan staat het op youtube, dus er moet op zijn minst wel iemand zijn die het vastgelegd heeft 😉

  Succes en scoor er nog een voor de zekerheid!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.