FC Utrecht speelt gelijk tegen PEC Zwolle

jeroen verhoeven 2013-09-02 FC Utrecht speelt gelijk tegen PEC Zwolle3PEC Zwolle – FC Utrecht is geëindigd in 1-1. FC Utrecht kwam kort na rust op 0-1 door een kopbal van Willem Janssen uit een vrije trap van Jens Toornstra. Stef Nijland scoorde een kwartier voor tijd de gelijkmaker.

Bij FC Utrecht stond Bob Schepers voor het eerst tijdens een competitiewedstrijd in de basis. De aanvaller verving de aan zijn bovenbeen geblesseerde Jacob Mulenga. Verder had coach Jan Wouters geen wijzigingen in de opstelling aangebracht en begon FC Utrecht met dezelfde spelers als vorige week tegen AZ.

Eerste helft
PEC Zwolle zette FC Utrecht in het begin van het duel onder druk met fris en aanvallend voetbal. In de elfde minuut kregen de Blauwvingers hun eerste kans toen Fred Benson doorbrak. FC Utrecht-doelman Jeroen Verhoeven greep uitstekend in.

Na een kwartier spelen zette Yassin Ayoub Steve De Ridder vrij voor PEC-doelman Kevin Begois, maar scheidsrechter Eric Braamhaar floot af voor buitenspel. Even later kreeg De Ridder een nieuwe kans op aangeven van Tommy Oar. Begois voorkwam een doelpunt.

PEC Zwolle bleef enig overwicht houden, maar FC Utrecht hield goed stand. Schoten van Bram van Polen en Mateusz Klich gingen hoog over het Utrechtse doel en Timothy Derijck en Kai Heerings voorkwamen treffers door zich in de baan van Zwolse schoten te werpen. Mark van der Maarel en Steve De Ridder ondernamen pogingen van afstand, maar deze misten richting.
Vlak voor het rustsignaal ranselde Verhoeven een door Maikel van der Werff uitstekend genomen vrije trap uit zijn do el.

jeroen verhoeven 2013-09-02 FC Utrecht speelt gelijk tegen PEC Zwolle10-1
Kort na rust kreeg PEC Zwolle-verdediger Darryl Lachman een gele kaart, omdat hij vlak buiten het Zwolse strafschopgebied Steve De Ridder onderuit trok. De door Jens Toornstra genomen vrije trap kopte Willem Janssen snoeihard achter PEC-doelman Begois: 0-1.

PEC Zwolle raakte hierdoor enigszins van slag en FC Utrecht leek als overwinnaar uit de strijd te gaan komen. Na ruim een uur spelen ging een schoot van De Ridder over het Zwolse doel na een (te) lange solo. Even later stopte Verhoeven een hard schot van Jesper Drost.

Kantelmoment
In de 72e minuut maakte Lachman duidelijk hands en had zijn tweede gele kaart, en dus rood, moeten krijgen. Braamhaar liet het bij een waarschuwing en PEC Zwolle kwam zeer goed weg. Direct hierna kwam PEC Zwolle op 1-1 doordat invaller Stef Nijland een goedlopende aanval doeltreffend afrondde.

PEC Zwolle kreeg vleugels en ging in een veel hoger tempo spelen. Verhoeven werd bijna verrast door een wippertje van Nijland, maar kon de bal nog net corner tikken. Vlak voor tijd scoorde Benson, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Gelijkspel
Het bleef 1-1. Een terechte uitslag. FC Utrecht is op de weg terug.

Geel:
50’ Darryl Lachman
88’ Dave Bulthuis

Opstelling PEC Zwolle: Kevin Begois; Bram van Polen (c), Darryl Lachman, Maikel van der Werff (70’ Bart van Hintum), Rochdi Achenteh; Jesper Drost (87’ Joost Broerse), Kamohelo Mokotjo; Mustafa Saymak, Mateusz Klich, Guyon Fernandez (59’ Stef Nijland), Fred Benson.

Opstelling FC Utrecht: Jeroen Verhoeven; Mark van der Maarel (c), Timothy Derijck, Kai Heerings, Dave Bulthuis; Jens Toornstra, Willem Janssen, Yassin Ayoub, Tommy Oar; Bob Schepers (70’ Yoshiaki Takagi), Steve De Ridder.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.