FC Utrecht wint van AZ Alkmaar (2-0)

jeroen verhoeven 26-08-2013 FC utrecht AZ1FC Utrecht heeft met 2-0 gewonnen van AZ. Beide doelpunten werden in de tweede helft gemaakt door Steve De Ridder. Het was de eerste zege van FC Utrecht dit seizoen. Bij FC Utrecht debuteerde de nieuwste aanwinst Willem Janssen op het middenveld, waardoor Johan Mårtensson op de bank begon. Jeroen Verhoeven stond net als vorige week tegen FC Twente op doel. Hij verving de geblesseerde Robbin Ruiter. Bij AZ stond Jan Wuytens, die de afgelopen vier seizoenen bij FC Utrecht speelde, in de basis.

Eerste helft
FC Utrecht begon fel en geconcentreerd aan het duel en zette AZ van meet af aan onder druk. Na ruim tien minuten spelen kreeg Willem Janssen een doelkans. Hij raakte de bal niet goed en het leverde slechts een corner op. Kort daarna dook Dave Bulthuis ineens voor het Alkmaarse doel op, maar doelman Esteban voorkwam met veel kunst en vliegwerk een doelpunt voor FC Utrecht.
Halverwege de eerste helft was het wel bijna 1-0 voor FC Utrecht, maar de op volle snelheid op het AZ-doel aanstormende Jacob Mulenga kreeg de bal net iets te laat aangespeeld. FC Utrecht bleef het beste van het spel houden en had ook het meeste balbezit, maar kon dat niet uitdrukken in doelpunten. Schoten van Jens Toornstra en Steve De Ridder werden gestopt door Esteban en een kopbal van Bulthuis ging over.

jeroen verhoeven 26-08-2013 FC utrecht AZ2Tweede helft
De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste helft: FC Utrecht was het meest aan de bal en AZ speelde op de counter.  Na tien minuten viel het eerste doelpunt. Bulthuis gaf op links een afgemeten voorzet waarop Steve De Ridder uitstekend reageerde door de bal in het doel van AZ te glijden: 1-0. Er ging een zucht van verlichting door Stadion Galgenwaard. Direct na de aftrap kreeg Mulenga op aangeven van Toornstra een nieuwe kans. Esteban verwerkte zijn schot tot corner. Mulenga kreeg daarna nog twee kansen. AZ zette daar alleen een mooi schot van Jeffrey Gouweleeuw tegenover dat over de kruising van het doel van Verhoeven zoefde.

2-0
In de 65e minuut kreeg FC Utrecht loon naar werken. Oar omspeelde op weergaloze wijze een aantal AZ-verdedigers en speelde De Ridder aan. De Ridder ging alleen op Esteban af en schoof de bal beheerst achter de doelman van AZ. Daarna speelde FC Utrecht de wedstrijd uit en het krachteloze AZ kwam er nauwelijks meer aan te pas. Het enige gevaarlijke moment was een vrije trap van Johan Berg Gudmundsson die rakelings over het Utrechtse doel ging. Vlak voor tijd liet Oar nog een kunststukje zien en redde Esteban zijn schot met de vingertoppen. Ook verdween een schot van Mulenga op aangeven van Bob Schepers tergend langzaam naast de verkeerde kant van de paal.

Eerste zege
Het hardwerkende FC Utrecht behaalde als collectief een verdiende zege op AZ. Het waren de eerste volle drie punten van het huidige seizoen. Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen koploper PEC Zwolle op het programma.

jeroen verhoeven 26-08-2013 FC utrecht AZ3Karakteristieken

Toeschouwers: 14.486

Scheidsrechter: Tom van Sichem

Scoreverloop:
1-0  54’ Steve De Ridder
2-0  65’ Steve De Ridder

Geel:
36’ Nemanja Gudelj
44’ Mark van der Maarel
50’ Roy Beerens
60’ Willem Janssen
84’ Jens Toornstra

Opstelling FC Utrecht: Jeroen Verhoeven; Mark van der Maarel (c), Timothy Derijck, Kai Heerings, Dave Bulthuis; Willem Janssen (72’ Johan Mårtensson), Yassin Ayoub, Jens Toornstra, Tommy Oar; Jacob Mulenga, Steve de Ridder (77’ Bob Schepers).

Opstelling AZ: Esteban Alvarado Brown; Mattias Johansson, Jeffrey Gouweleeuw, Jan Wuytens, Nick Viergever (c); Nemanja Gudelj (46’ Celso Ortiz); Markus Henriksen, Viktor Elm (46’ Willie Overtoom); Roy Beerens (59’ Maarten Martens), Aron Jóhannsson, Johan Berg Gudmundsson.

Tekst: FCUtrecht.nl
Foto’s: FCUPhoto

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.