Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – FC Groningen

De thuisbalans van FC Utrecht is tegen FC Groningen dik in orde. Beide ploegen speelden 35 Eredivisiewedstrijden tegen elkaar in Utrecht en in 22 van die gevallen pakten de mannen uit de Domstad de volle buit. Slechts zes keer gingen de punten het bagageruim van de Groningse spelersbus in.

Ook de meest recente edities van FC Utrecht – FC Groningen pakten voor de voetballers uit Utrecht goed uit. De laatste vier keer dat FC Groningen in Stadion Galgenwaard op bezoek kwam voor het spelen van een competitiewedstrijd, werden de groenwitten verslagen door de Utrechters. FC Utrecht-uit is een moeilijk duel voor FC Groningen, zo blijkt uit de statistieken. Alleen uit tegen Feyenoord (vijf duels), Ajax (zes wedstrijden) en FC Twente (acht partijen) wacht FC Groningen langer op minimaal een punt.

De grootste Eredivisiezege die FC Utrecht ooit boekte, was 6-0. In 2001 werd die score door de Utrechters neergezet tegen FC Groningen, dat daarmee in hetzelfde rijtje staat als SC Veendam, Sparta Rotterdam, FC Wageningen en De Graafschap. Ook die teams werden door FC Utrecht in de Eredivisie met zes goals verschil verslagen.

FC Utrecht presteert sinds jaar en dag goed op eigen veld en doet dat ook in 2014. De roodwitten zijn al zeven wedstrijden ongeslagen in Stadion Galgenwaard. Van de laatste zeven thuisduels werden er vijf gewonnen en eindigden er twee in een gelijkspel.

De laatste acht doelpunten die FC Utrecht scoorde, werden door verschillende spelers gemaakt. Over het getal ‘acht’ gesproken: dat is het aantal doelpunten dat FC Groningen dit seizoen incasseerde in uitduels. Geen enkel Eredivisieteam kreeg in uitduels meer tegentreffers om de oren.

Vorige week bleef het team van trainer/coach Robby Alflen tegen het stugge ADO Den Haag op eigen veld steken op 0-0. Het was die middag voor het eerst in 25 thuisduels dat FC Utrecht het net niet wist te vinden.

Lukt het FC Utrecht om voor de tweede week op rij de nul te houden, dan is dat de vierhonderdste zogeheten clean sheet in het bestaan van de club uit de Domstad. FC Groningen slaagde er tijdens de laatste twee keer dat het op vreemde bodem speelde niet in te scoren. Er werd door het team van Erwin van de Looi met 3-0 verloren van zowel ADO Den Haag als SC Cambuur.

Heb jij nog geen kaartje voor FC Utrecht – FC Groningen? Tickets kun je aanschaffen in de FC Utrecht Fanshop, via internet of bij een Ticketbox-vestiging bij jou in de buurt! Op de wedstrijddag gaan de stadionkassa’s open om 15.15 uur.

Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – FC Groningen

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.