Voorbeschouwing: FC Utrecht – AZ Alkmaar

jeroen verhoeven 2013-08-24 Voorbeschouwing FC Utrecht - AZ AlkmaarNa twee uitwedstrijden tegen respectievelijk FC Groningen en FC Twente speelt FC Utrecht zondag weer een thuiswedstrijd. In Stadion Galgenwaard is om 16:30 uur AZ de tegenstander.

Afgelopen zondag
Zondag verloor FC Utrecht met 6-0 in Enschede van FC Twente. Trainer Jan Wouters heeft de wedstrijd nabesproken met zijn team en daarna werd het vizier snel op AZ gericht. “De wedstrijd tegen AZ staat snel voor de boeg, dus hier moet je naartoe werken”, aldus Wouters. “We hebben bepaalde wedstrijdsituaties, zoals hoe we als collectief en individueel niet goed stonden, eruit gelicht. Je begint de wedstrijd tegen FC Twente goed en krijgt al snel een goede kans. Als FC Twente niet veel later scoort zie je hoe jong en broos de ploeg is als het tegenzit. Dit moeten we proberen te voorkomen in de toekomst.“

FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter heeft zondag tijdens de warming-up voorafgaand aan FC Twente – FC Utrecht spierletsel in zijn rechterdijbeen opgelopen. Trainer Jan Wouters wil niet te lang stilstaan hierbij. “Dat Robbin geblesseerd is, is een gegeven en hier zullen we naar moeten handelen”, aldus de trainer.

Van der Gun terug op trainingsveld
Tegenover de blessure van Ruiter staat dat Cedric van der Gun terugkeerde op het trainingsveld van FC Utrecht. De aanvoerder van de ploeg werkte deze week zijn eerste looptraining af. Trainer Jan Wouters is blij verheugd. “De terugkeer van Van der Gun op het trainingsveld is belangrijk. Het is, net zoals Edouard Duplan, een speler met ervaring en creativiteit die wij graag bij de groep hebben.”

Aantrekken Willem Janssen
Vrijdagochtend heeft FC Utrecht wereldkundig gemaakt dat Willem Janssen dit seizoen op huurbasis overkomt van FC Twente. Trainer Jan Wouters is zeer content met zijn nieuwe speler. “Willem is een middenvelder met een sterk loopvermogen, hij beheerst het positiespel goed en duikt meerdere malen per wedstrijd op voor de goal”, aldus de oefenmeester. “Tevens is het een speler die lengte en fysiek met zich meebrengt. De huidige groep bestaat uit veel jonge jongens en een paar oudere. Er is niet echt een middengroep. Willem Janssen is met zijn 27 jaar een speler die in de middengroep valt en zorgt voor balans tussen beide groepen.”
De technische staf heeft ervoor gekozen om vrijdag besloten te trainen. “Met Willem Janssen hebben we een nieuw gezicht op de training”, zegt Wouters. “Wij willen wat dingen uitproberen. Zo vaak trainen wij niet besloten.”

De tegenstander
AZ heeft twee van zijn eerste drie competitiewedstrijden gewonnen en bezet daarmee de zevende plaats in de Eredivisie. De ploeg is met Adam Maher en Jozy Altidore twee smaakmakers van de Eredivisie van vorig seizoen kwijtgeraakt, maar presteert in het nieuwe seizoen tot op heden goed. Zo werd twee weken geleden in eigen huis gewonnen van Ajax en won het afgelopen weekend uit bij RKC Waalwijk met 2-1.

Na een langdurige blessure is Maarten Martens op de weg terug in Alkmaar. Hij was na zijn terugkeer direct belangrijk met een assist tegen Ajax en een doelpunt tegen RKC Waalwijk. Het treffen met AZ betekent ook een weerzien met voormalig FC Utrecht-speler Jan Wuytens. De Belg kwam in vier seizoenen FC Utrecht tot 119 competitieduels.

Blessures
Zondag is een vijftal spelers niet inzetbaar vanwege uiteenlopende blessures. Adam Sarota (knie), Cedric van der Gun (knie), Edouard Duplan (middenvoetsbeentje), Kenny Teijsse (enkel) en Robbin Ruiter (bovenbeen) komen niet in actie namens FC Utrecht.

Steun de ploeg
Voor de wedstrijd tegen AZ van zondag zijn nog kaarten verkrijgbaar. De spelers kunnen jouw steun goed gebruiken, dus wacht niet langer en koop je kaart(en)!

Voor de wedstrijd geldt geen clubkaartverplichting, dus is er sprake van vrije verkoop. Kaarten zijn verkrijgbaar via de FC Utrecht Fanshop en TicketBox tot en met zaterdag 24 augustus. Op de wedstrijddag zijn de kassa’s vanaf 14:30 uur geopend.

Speciaal voor deze wedstrijd heeft FC Utrecht een unieke actie voor seizoenkaarthouders bedacht: de Summer Deal! Als jij als seizoenkaarthouder twee betalende vrienden of kennissen meeneemt naar het duel FC Utrecht – AZ, dan biedt FC Utrecht jou de mogelijkheid een derde kennis of vriend uit te nodigen om de wedstrijd gratis bij te wonen. Laat mensen in jouw omgeving zien waarom jij fan bent van FC Utrecht en waarom jij de wedstrijden van FC Utrecht in Stadion Galgenwaard bezoekt. De sfeer, de gezelligheid en de strijd op het veld; deel jouw passie met vrienden en kennissen! Kaarten voor de Summer Deal koop je alleen online.

Tekst: FCUtrecht.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.