Doelman Ben Scott verricht heldendaad na rode kaart en redt leven van supporter

27-08-2013 Doelman Ben Scott verricht heldendaad na rode kaart en redt leven van supporterBen Scott, doelman van de Engelse amateurclub Stocksbridge Park Steels, heeft zich onsterfelijk gemaakt bij fans van het concurrerende King’s Lynn Town. Niet alleen omdat hij afgelopen weekend een rode kaart pakte, maar met name om wat hij daarna deed. Bij het verlaten van het veld kwam hem namelijk ter ore dat een fan van de tegenpartij op de tribune onwel was geworden, waarna Scott zijn vaardigheden aansprak.

De goalie aarzelde geen moment en besloot het aanwezige medisch personeel te hulp te schieten bij de reanimatie van de zeventigjarige man, die even daarvoor was getroffen door een hartinfarct. De 29-jarige Scott, in het dagelijks leven werkzaam in het ziekenhuis, was de sores op het veld dan ook meteen vergeten. “Het plaatst alles in perspectief, je realiseert je ineens weer dat voetbal echt maar een spelletje is”, luidde zijn eerste reactie.
“Ik liep het veld af en kreeg de gebruikelijke verwensingen naar mijn hoofd geslingerd, tot ik ineens een jong meisje langs zag rennen”, legt hij uit aan de BBC. “Ze zei: er is een man overleden, dus toen ben ik achter haar aan gegaan. Zijn hart klopte onregelmatig.” Een lid van het medische team ter plekke wist, onder meer dankzij het stabiliserende werk van Scott, het hart uiteindelijk weer op gang te brengen. “Een fantastisch staaltje teamwerk”, aldus Scott. De bejaarde man werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, herstelde en is inmiddels weer thuis. De wedstrijd eindigde overigens in 3-3.

Bron: voetbalzone.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.