Ajax van zomers kort naar winters lang

AjaxDe Ajacieden maakten dinsdag hernieuwd kennis met de Nederlandse winter. In de afgelopen week bereikte het kwik tijdens het trainingskamp in Sao Paulo zomerse temperaturen. Terug op Nederlandse voetbalgrond zijn de temperaturen minder aangenaam. In elk geval voor wie warmte verkiest boven koude…

Theo Janssen maakt het blijkbaar weinig uit wat de thermometer aangeeft. De middenvelder behoorde dinsdag tot een minderheid van Ajacieden in korte broek. Ook Nicolás Lodeiro traint ogenschijnlijk het liefst ‘kort’. Ook de Zuid-Amerikaan begon de training, net als Janssen, kort gebroekt, maar wel voorzien van een muts en handschoenen. Later ging de muts af bij Janssen. Stagiair Khama Billiat had zich wel warm aangekleed. De proefspeler van Ajax Cape Town schaarde zich daarmee in het groepje lang geklede Ajacieden. De 21-jarige international speelt dus bij Ajax’ zusterclub en mag zich international noemen van zijn geboorteland Zimbabwe.

AjaxWie de Ajacieden tijdens de open training aan het werk zag, zag een andere selectie als op de beelden die afgelopen week vanuit Brazilië Nederland bereikten. Van alles zomers kort in Brazilië tot (bijna) alles Hollands winters lang; de meeste selectiespelers verkozen voor de eerste training op de Toekomst een lange trainingsbroek, lange mouwen, handschoenen plus Ajax-muts. Vergeleken met de temperaturen in Brazilië (dagelijks zo rond de 25 graden Celsius) was het verschil met de Toekomst overduidelijk. Gregory van der Wiel en Davy Klaassen lieten zich dinsdag niet zien op het oefenveld van de Toekomst. Jong Ajacied Yener Arica was een opvallend gezicht in de groep van trainer Frank de Boer.

jeroen verhoeven speelt in op trainingDe Boer – net als zijn collega-trainers gestoken in een dikke en warme coachjas – maakte er een gevarieerde eerste (vandaag ook voor het publiek toegankelijke) ‘thuistraining’ van 2012 van. Op de inleidende rondo volgden pass- en trapoefeningen. Nadat ook de doelmannen hun individuele training met Carlo l’Ami hadden voltooid werd een kleine partij gespeeld. Lorenzo Ebecilio en Nicolai Boilesen waren het leeuwendeel van de training gedwongen tot toekijken. De linksbuiten en linksback werkten hun revalidatietraining af met respectievelijk de fysiotherapeuten Jos Kortekaas en Pim van Dord.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.