Cambuur – FC Utrecht (0-2) en bereikt Kwartfinale KNVB beker

FC Utrecht bekert verder. In Leeuwarden werd SC Cambuur woensdagavond met 2-0 verslagen. De ploeg van trainer/coach Jan Wouters, ditmaal in een formatie met drie aanvallers, speelde solide en kwam nauwelijks in de problemen op het Friese kunstgras.

Vroege voorsprong
De toeschouwers in het Cambuurstadion hoefden niet lang te wachten op de eerste wapenfeiten. Met kopkansen voor Steve De Ridder en Erik Bakker, en een schot van diezelfde middenvelder van SC Cambuur, leek de toon al vroeg in de wedstrijd gezet. De openingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Edouard Duplan werd in de dertiende minuut van de wedstrijd door Steve De Ridder bediend in het strafschopgebied en leek de 0-1 op zijn naam te zetten. Zijn inzet raakte echter de paal waarna de bal terug het veld in kwam. SC Cambuur-doelman Leonard Nienhuis kon echter niet voorkomen dat de bal via hem alsnog in het doel van de thuisclub belandde.

Kans op 0-2
Een gedisciplineerd en solide spelend FC Utrecht leek na 33 minuten spelen de voorsprong te vergroten. Edouard Duplan werd aan de rechterzijde van het speelveld weggestuurd door Tommy Oar en behield het overzicht in het zestienmetergebied. Met een balletje terug op de meegesnelde Toornstra leek een doelpunt in de maak. De inzet achter het standbeen van de aanvoerder van FC Utrecht werd echter kort voor de doellijn onderschept en weggewerkt door de Leeuwarder defensie.
SC Cambuur kwam in de eerste helft ook tot een enkele doelpoging, uit standaardsituaties. Zo belandden twee inzetten met het hoofd, van voormalig FC Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin, over het doel van Robbin Ruiter en moest Ruiter handelend ingrijpen nadat Dave Bulthuis de eigen paal raakte.

Initiatief
Het tweede bedrijf startte een stuk matter dan de eerste helft. Een schot van Yassin Ayoub zeilde over en SC Cambuur loste een paar ongevaarlijke schoten. FC Utrecht trok het initiatief meer naar zich toe en liet zien dat het niet van plan was de voorsprong uit handen te geven. Gele kaarten van Martijn Barto en Jody Lukoki waren illustrerend voor de krachtsverhoudingen.

Ruiter en De Ridder
Robbin Ruiter moest in het laatste kwartier nog twee keer redding brengen. Hij deed dit met verve. Een pegel van afstand van de voet van Mohamed El Makrini werd door de doelman tot corner verwerkt. Een inzet van invaller Alexander Christovao, twee minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Liesveld, werd door hem op miraculeuze wijze uit het doel gehouden.
Steve De Ridder had FC Utrecht inmiddels op 0-2 gezet. Na voorbereidend werk van Yassin Ayoub schoot de Belg het lederen speeltuig hard in het dak van het doel. Hij zette hiermee de eindstand op het scorebord.

Vavavond wordt geloot voor de kwartfinale van de KNVB Beker.

SC Cambuur – FC Utrecht (0-1) 0-2

13′ Leonard Nienhuis 0-1
79′ Steve De Ridder 0-2

Gele kaarten: Martijn Barto, Jody Lukoki (beiden SC Cambuur), Tommy Oar (FC Utrecht).

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis; Wout Droste, Martijn van der Laan, Ramon Leeuwin (c), Lucas Bijker; Bart van Brakel (45′ Oliver Feldballe), Mohamed El Makrini, Erik Bakker (83′ Oebele Schokker); Jody Lukoki (72′ Alexander Christovao), Martijn Barto, Marcel Ritzmaier.

Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Timothy Derijck, Kai Heerings, Dave Bulthuis; Mark Diemers, Jens Toornstra (c), Yassin Ayoub; Edouard Duplan (76′ Adam Sarota), Steve De Ridder (90′ Cedric Badjeck), Tommy Oar.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

One thought on “Cambuur – FC Utrecht (0-2) en bereikt Kwartfinale KNVB beker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.