Feitjes en Weetjes: PSV – FC Utrecht

FC Utrecht gaat zaterdagavond voor de 44ste keer in de historie van de Eredivisie op bezoek bij PSV. Van de voorgaande 43 ontmoetingen won FC Utrecht slechts één editie. Vijfmaal speelde FC Utrecht gelijk in Eindhoven.

Historie
De enige keer dat FC Utrecht won in Eindhoven was in 1980. Voor FC Utrecht scoorden Ton de Kruyk, Leo van Veen en Gerard van der Lem. Huidig FC Utrecht-coach Jan Wouters speelde destijds bij FC Utrecht.

De Eindhovenaren hebben sinds 17 mei 1997 alle zeventien thuisduels tegen FC Utrecht gewonnen. Tegen geen andere club heeft PSV zo’n lange reeks gewonnen thuisduels.

Vorig seizoen
Vorig seizoen verloor FC Utrecht met 2-1 op bezoek bij PSV. Jacob Mulenga scoorde voor FC Utrecht.  Voormalig FC Utrecht-aanvaller Dries Mertens wist het net te vinden namens PSV. In de zeventigste minuut kreeg PSV-verdediger Atiba Hutchinson een rode kaart. Echter, FC Utrecht kon niet meer profiteren van de numerieke meerderheid.

Huidig seizoen
FC Utrecht trof PSV halverwege december in Stadion Galgenwaard. PSV won destijds afgetekend met 5-1.

FC Utrecht
FC Utrecht heeft in de laatste negentien uitwedstrijden in de Eredivisie niet de nul gehouden. De laatste langere reeks met een tegendoelpunt in de Eredivisie was van maart 1996 tot en met september 1997 (26 uitduels).

FC Utrecht-aanvaller Danny Koevermans speelde tussen 2007 en 2011 bij PSV. In 91 eredivisiewedstrijden wist de aanvaller 34 keer te scoren.

Jan Wouters was als trainer en als speler actief voor PSV. Wouters speelde drie seizoenen bij PSV van 1993 tot en met 1996 (52 Eredivisieduels, 5 goals). Als coach stond Wouters in 2007/2008 acht duels aan het roer bij PSV.

Mark van der Maarel is geschorst voor dit duel. Dave Bulthuis (6 gele kaarten) en Tommy Oar (4 gele kaarten) staan op scherp.

Feitjes en Weetjes: PSV – FC Utrecht

 


 

Onze website van Indoorspeeltuin Plezier is online!

Wat vind je van ons idee? Vertel het ons.

Wij gaan indoorspeeltuin Plezier starten, die gerund wordt door kinderen met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis in samenwerking met zorginstelling ‘Het P.L.E.I.N. der Mogelijkheden’ uit Amersfoort. Wij willen de kinderen die buiten het reguliere onderwijs vallen, een kans geven zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Daardoor krijgen ze toch goed onderwijs op hun niveau. Door de indoorspeeltuin Plezier als sociale onderneming op te zetten krijgen mensen met een beperking weer een kans op werk en/of stage.
Wij gaan de jongeren weer de kans geven om te participeren in de maatschappij en weer succes ervaringen te laten beleven.

Website: http://indoorspeeltuinplezier.nl/
Email: info@indoorspeeltuinplezier.nl
Facebook: https://www.facebook.com/indoorspeeltuinplezier/
Twitter: https://twitter.com/SpeeltuinPlezie
Instagram: https://www.instagram.com/indoorspeeltuinplezier/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCb_po0jd2lPMs6uU6OQGrsg

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.