AFC Ajax doet bod op Volendam-doelman Jeroen Verhoeven

Ajax AFC Ajax doet bod op Volendam-doelman Jeroen VerhoevenAjax wil doelman Jeroen Verhoeven overnemen van FC Volendam. De Amsterdamse recordkampioen heeft inmiddels een eerste bod uitgebracht op de 29-jarige keeper, maar dat is door Volendam afgeslagen.

Ajax heeft Verhoeven op het oog als derde doelman, achter Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer. De robuuste Bussummer moet bij de hoofdstedelijke club Dennis Gentenaar opvolgen, die naar VVV is vertrokken.

Volendam, bij wie Verhoeven nog een contract tot medio 2010 heeft, is echter niet van plan om zijn aanvoerder zonder slag of stoot te laten vertrekken. ,,Het eerste bod van Ajax hebben we afgewezen”, aldus Volendam-manager Peter Wijker, die niet op bedragen wenste in te gaan. ,,Als Ajax Jeroen écht graag wil hebben, dan moeten ze onze prijs voor hem betalen en niets minder. Wij zijn er helemaal niet blij mee als Jeroen vertrekt, want hij is onze aanvoerder en bovendien een boegbeeld van de club. De komende jaren moet hij een belangrijke rol in ons elftal gaan vervullen. En bovendien: vind maar eens een goede vervanger een maand voor de start van de competitie.”

Verhoeven meldde vanuit het Limburgse Vaals, waar Volendam deze week trainingskamp houdt, open te staan voor een terugkeer naar de club bij wie hij de jeugdopleiding doorliep. ,,Mijn zaakwaarnemer Jan Kabalt heeft inmiddels contact gehad met Ajax. Ajax is een topclub, wie dan geen interesse heeft… Eerst moeten de clubs eruit zien te komen, dan is het mijn beurt om met Ajax te praten.”

Verhoeven vertrok na zijn periode bij Ajax naar RKC, waarna hij in 2003 bij Volendam terechtkwam. Voor de Noord-Hollandse club speelde de doelman inmiddels 152 competitiewedstrijden. In het vissersdorp groeide hij uit tot een cultheld, niet in de laatste plaats vanwege zijn forse postuur.

Bron: NHD

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.