FC Utrecht wint thuis van ADO Den Haag (2-0) 3-0

FC Utrecht heeft met 3-0 gewonnen van ADO Den Haag. De doelpunten werden gemaakt door Steve De Ridder en Yassin Ayoub in de laatste minuten van de eerste helft en door Kai Heerings in de tweede helft.

Trainer Jan Wouters kon zijn vaste aanvallers Jacob Mulenga en Cedric van der Gun niet opstellen vanwege blessures. In hun plaats stonden Yoshiaki Takagi en Elroy Pappot in de basis. Takagi speelde als aanvallende middenvelder en Pappot vormde met Steve De Ridder de Utrechtse aanvalslinie. Verder begon FC Utrecht in de opstelling van de laatste weken.

Eerste helft
Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam. In het eerste half uur was ADO Den Haag de betere ploeg en kreeg veel kansen om op voorsprong te komen. Na ruim vijf minuten spelen ging een kopbal van Mathias Gehrt rakelings over het Utrechtse doel. Even later ontstond een flipperkastsituatie na een corner van Gianni Zuiverloon en schoot Michiel Kramer snoeihard op de paal.

FC Utrecht kreeg pas na ongeveer een half uur spelen de eerste kans. Nadat Takagi onreglementair was afgestopt, mocht Tommy Oar op de rand van het Haagse strafschopgebied een vrije trap nemen. Hij krulde de bal fraai richting de kruising, maar Gino Coutinho tikte de bal met zijn vingertoppen naast. Daarna werden schoten van Gévero Markiet en de strijdlustige en hard werkende De Ridder door de Haagse verdediging onschadelijk gemaakt.

Na ruim een half uur spelen werd ADO Den Haag weer gevaarlijk. Eerst moest de Utrechtse doelman Robbin Ruiter zich tot uiterste strekken om een vrije trap van Danny Hola uit het doel te ranselen en kort daarna kopte Tom Beugelsdijk op de paal.

Spektakel
In de 41ste minuut gaf Elroy Pappot een voorzet op Takagi. Takagi kopte de bal naar beneden en De Ridder schoot hem achter Coutinho. In de blessuretijd van de eerste helft werd het zelfs 2-0 voor FC Utrecht door Yassin Ayoub uit een vrije trap van Tommy Oar.

Snelle goal
In de tweede helft deelde FC Utrecht de lakens uit en binnen tien minuten was het al 3-0. Na een vloeiende aanval kwam de bal uiteindelijk bij Kai Heerings. Het was de eerste eredivisiegoal van de centrale verdediger.

Na ruim een uur kwam Edouard Duplan onder luid applaus in het veld voor Oar. Duplan was langdurig aan zijn voet geblesseerd en mocht weer voor het eerst minuten maken. FC Utrecht bleef aanvallen. Vrije trappen van Ayoub en Toornstra werden gepareerd door Coutinho. Vooral de vrije trap van Toornstra was erg mooi. Een smet op de wedstrijd was de rode kaart voor Mark van der Maarel. De rechter centraleverdediger maakte een overtreding op Roland Alberg. Kevin Blom trok de rode kaart wat wel een zware straf was.

In de laatste tien minuten van het duel probeerde ADO Den Haag met een man meer nog voor de eretreffer te gaan. Alberg kreeg enkele kansen, maar vond steeds de uitstekend keepende Ruiter op zijn weg en Mathias Gehrt schoot bovendien op de paal. Ruiter keerde stijlvol een schot van Zuiverloon; een kopbal van Kramer ging over. FC Utrecht wilde per se de nul houden en slaagde daar in. Het bleef 3-0.

Thuis ongeslagen
FC Utrecht is nu in dertien achtereenvolgende competitiewedstrijden thuis ongeslagen gebleven. Daarmee breekt de ploeg van Jan Wouters het record van ongeslagen thuisduels van maart-november 2002. Het heeft 18 punten uit 14 wedstrijden en stijgt naar de twaalfde plaats. Het linkerrijtje is zeer dichtbij.

Geel:
22’ Steve De Ridder
30’ Dione Malone
68’ Yoshiaki Takagi
79’ Kai Heerings
87’ Gianni Zuiverloon

Rood:
75’ Mark van der Maarel

Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Gévero Markiet, Mark van der Maarel, Kai Heerings, Dave Bulthuis; Jens Toornstra (c), Yassin Ayoub, Yoshiaki Takagi, Tommy Oar (61’ Edouard Duplan); Steve de Ridder, Elroy Pappot (77’ Timothy Derijck).

Opstelling ADO Den Haag: Gino Coutinho; Gianni Zuiverloon, Roland Alberg, Tom Beugelsdijk (84’ Mitchell Schet), Aaron Meijers; Dione Malone (66’ Vito Wormgoor), Danny Holla (c) (61’ Ricky van Haaren), Mathias Gehrt; Mike van Duinen, Michiel Kramer, Jerson Cabral.