Voorbeschouwing: FC Utrecht – ADO Den Haag

Wedstrijden tegen ADO Den Haag zijn altijd interessante wedstrijden in Stadion Galgenwaard. De statistiek laat zien dat van de 26 gespeelde duels de bezoekers slechts drie keer met winst uit Utrecht vertrokken. Bovendien zijn de twee fanatieke supportersgroepen verbaal aan elkaar gewaagd.

Dat is wel te verklaren, meent trainer Jan Wouters. “Net als FC Utrecht is ADO Den Haag een volksclub. Maar ook op voetbaltechnisch gebied lijken de clubs op elkaar”, vertelt Wouters. “Collega-trainer Maurice Steijn gaat ook uit van het voetballende aspect in het spel, wat wordt gecombineerd met de nodige fysieke kracht.”

Bij het inschatten van de kracht van de tegenstander van zondag valt de term wisselvalligheid. “ADO heeft net als wij te maken gehad met een flink aantal spelers dat afgelopen seizoen is vertrokken. Ik vind dat zij voor hen goede vervangers hebben gehaald. Die spelers moeten worden ingepast en dan duurt het even voordat een elftal op elkaar is ingespeeld. Dat maakt het voetbal en de resultaten wisselvallig. Maar ja, noem mij een ploeg die dat in deze competitie niet is”, zegt de nuchtere FC Utrecht oefenmeester. “Dat maakt deze competitie zo interessant.”

Blessures
Trainer Jan Wouters kan in de aanloop naar komende zondag door blessures niet beschikken over een aantal basisspelers. Het gaat om Willem Janssen (knie), Johan Mårtensson (knie), Cedric van der Gun (knie), Jacob Mulenga (bovenbeen) en Marcus Nilsson (rug). Adam Sarota is zo goed als wedstrijdfit, maar de wedstrijd tegen ADO Den Haag komt te vroeg. Edouard Duplan daarentegen keert zondag weer terug bij de wedstrijdselectie. “De andere kant van de medaille is dat andere spelers nu de kans krijgen om zich te laten zien. Dit is de mogelijkheid voor jonge spelers om hun kans te pakken”, meent de trainer.

Blessures pech
“Ik heb al eerder deze week geroepen dat het gewoon pech is dat we hiermee te maken hebben”, zegt Wouters. “Sommige blessures komen nog uit het afgelopen seizoen, andere blessures ontstaan door ongelukkige botsingen in de wedstrijd of op de training. Neem bijvoorbeeld de knieblessure van Willem Janssen. Dat gebeurde ongelukkig in een wedstrijd. Voetbal is en blijft een contactsport. Onze medische staf heeft het ontstaan van de blessures uitgebreid geanalyseerd. Zij hebben geen aanknopingspunten gevonden om de blessures te verklaren anders dan pech. Belangrijk is dat de blessures niet zijn ontstaan door overbelasting. We houden de spelers tenslotte goed in de gaten om dit te voorkomen. Zo hebben we tijdens trainingen met GPS-meters gespeeld om nog meer informatie van spelers te krijgen en met die gegevens kunnen we individueel aanpassingen doen op het gebied van het belasting van de spelers”, vertelt de trainer.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

17 thoughts on “Voorbeschouwing: FC Utrecht – ADO Den Haag

 • 24/11/2013 at 07:31
  Permalink

  Prijsvraag en Win keepershandschoenen van mij:

  Geef hieronder jouw voorspelling voor de wedstrijd van FC Utrecht – ADO Den Haag.

  Bij meerdere goede antwoorden telt de ruststand.

  Succes

  Je reacties tellen mee tot 24 November 2013 12.30 uur

  Reply
  • 24/11/2013 at 10:50
   Permalink

   Ruststand 1-1
   Eindstand 3-1

   Reply
  • 24/11/2013 at 11:26
   Permalink

   Utrecht-ado den haag 3-1 1-1 bij rust

   Reply
  • 24/11/2013 at 12:22
   Permalink

   rust 2-0 eindstand 3-1

   Reply
 • 24/11/2013 at 10:34
  Permalink

  Eindstand: 2-1 Ruststand: 1-0

  Reply
 • 24/11/2013 at 10:36
  Permalink

  Fcutrecht-Ado den haag . 1-0 rustand en 2-0 eindstand

  Reply
 • 24/11/2013 at 10:48
  Permalink

  rust stand 0-0
  eind stand 1-0

  Reply
 • 24/11/2013 at 10:55
  Permalink

  Eindstand 2-1, ruststand 1-0

  Reply
 • 24/11/2013 at 11:04
  Permalink

  Van Utrecht verwacht ik wel iets moois.

  Utrecht – ADO
  Ruststand 1-0
  Uiteindelijke uitslag 3-1

  Reply
 • 24/11/2013 at 11:54
  Permalink

  ruststand 0-0 en eindstand 2-1

  Reply
 • 24/11/2013 at 14:48
  Permalink

  Alle reacties op deze website moet ik eerst toelaten op mijn website. Dus heb alle reacties wel binnen.
  Sorry van de storing en fout melding berichten.

  Reply
 • 24/11/2013 at 20:47
  Permalink

  De reacties konden worden geplaatst tot 12:30 uur en Niemand heeft de uitslag goed. Volgende wedstrijd nog een keer?

  FC Utrecht ruim langs ADO Den Haag: 3-0
  Lees meer: https://www.jeroenverhoeven.com/fc-utrecht-wint-thuis-van-ado-den-haag-2-0-3-0/

  RECORD:
  FC Utrecht is nu in dertien achtereenvolgende competitiewedstrijden thuis ongeslagen gebleven. Daarmee breekt de ploeg van Jan Wouters het record van ongeslagen thuisduels van maart-november 2002. Het heeft 18 punten uit 14 wedstrijden en stijgt naar de twaalfde plaats. Het linkerrijtje is zeer dichtbij.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.