Voormalig (pizza) keeper Jeroen Verhoeven helpt kinderen met beperking.

SOESTERBERG | Niet voor elke speler of trainer is een leven lang in de voetballerij weggelegd. Soms lonkt een leven in de luwte of is het bittere noodzaak om met een baan buiten de spotlight de koste te verdienen. In deze rubriek zoomen we in op de tweede carrière van ex-spelers en -trainers. Vandaag: ex-doelman Jeroen Verhoeven met Indoorspeeltuin Plezier en Mexa Zorg.

Samen met jeugdvriend Hayler Tamboer, met wie hij samenspeelde in de jeugd van Ajax, opende Jeroen Verhoeven (40) anderhalf jaar geleden in Soesterberg een indoorspeeltuin dat gedeeltelijk wordt gerund door kinderen met een beperking. Inmiddels is de oud-doelman (ja, van de pizza’s) van Ajax, FC Volendam en FC Utrecht twee dagbestedingen rijker en is derde op komst.

Wat heeft jou er toe gebracht dit werk te doen?  
,,Als jeugdvrienden hebben Hayler en ik elkaar beloofd om ‘later’ iets samen te gaan doen. Toen ik een paar jaar geleden met mijn twee kinderen in een indoor springparadijs was, dacht ik: dít is het. We beginnen een indoor speeltuin, waar kinderen met een beperking kunnen werken en iets kunnen leren. Hayler werkte in de jeugdzorg, vandaar. Ik heb toen een businessplan geschreven.”

Hoe zagen de eerst stappen eruit? 
,,Best kleinschalig. Het was een indoorspeeltuin met bijbehorende horeca. We sloten voor de jeugdzorg contracten af met de gemeente. We wilden voor acht cliënten twee lokaaltjes maken, zodat er vier konden leren en vier konden werken. Het werken bestond uit helpen in de keuken of de mensen ontvangen. Tijdens het opbouwen meldden zich al elf cliënten. We dachten wat nu? Daar hebben we helemaal geen plek voor.”

Hoe hebben jullie dat opgelost?

,,We zijn toen op zoek gegaan naar ruimte. Even verderop stond een pand te huur van 400 vierkante meter, mét lokalen. De gemeente vroeg gelijk of wij ook een stukje dagbesteding in onderwijs setting wilden oppakken, daar bleek enorm veel vraag naar te zijn. Er is namelijk héél veel uitval van jongeren. Het ging zo hard, dat we ruimte hebben moeten bijhuren. We zitten in Soesterberg inmiddels op de 55 cliënten en zijn op verzoek van de regio Gooi en Vechtstreek ook in Hilversum gestart, inclusief leraren en pedagogische medewerkers. Men zag dat wij ook jongeren uit hun regio weer terug naar school hebben weten te krijgen.”

Aan wat voor jongeren moeten wij denken?
,,Het zijn kinderen, vanaf vier jaar, die zijn uitgevallen uit het speciaal- en regulier onderwijs. De thuiszitters en schoolverlaters. Denk aan kinderen met autisme, kinderen die niet worden begrepen, kinderen die worden gepest. Tegenwoordig kunnen alle kinderen bij elkaar in de klas komen, of ze nu het downsyndroom hebben of hoogbegaafd zijn. Kinderen die het Syndroom van Down hebben zijn zichtbaar, maar kinderen die gepest worden of autistisch zijn niet. Die vallen uit en komen thuis te zitten, omdat ze niet meer naar school willen of durven.”Elk kind met een eigen verhaal?
,,We hebben hoogbegaafde kinderen, maar er zitten ook kinderen bij voor wie het al een overwinning is als ze tien minuten bij ons zijn. Sommige kinderen draaien dag en nacht om. Om maar niet uit bed te hoeven komen. Anderen verstoppen zich, letterlijk in de kast. Hayler is gespecialiseerd in deze bijzondere ongeziene doelgroep. Wat Hayler en zijn medewerkers doen is maatwerk en bovendien zeer intensief. We doen alles wat die kinderen nodig hebben. Maar de boel gaat door Corona Exploderen. Sommige kinderen zitten al anderhalf jaar thuis, ook vanwege corona-angst. De aanvragen stromen bij ons binnen, maar de capaciteit ontbreekt ons gewoon. En het geld bij de gemeente is op. Ze bezuinigen op jeugdzorg, een heel grote kostenpost.”

Jeroen Verhoeven - indoorspeeltuin Plezier

Hoe graag wil jij de kinderen iets leren?
,,Heel erg graag. Kijk: wij kunnen ook wel enveloppen met ze dichtplakken of kaarsen maken, maar we willen ze écht iets leren. Het doel is om deze jongeren terug te krijgen naar school of om ze aan een baantje helpen. Bij sommigen zal dit nooit lukken, maar bij anderen wel. In dat geval zijn we een soort time-outplek. Ze vallen uit op school, waarna wij ze met een positieve ervaring proberen te activeren, om ze terug in de schoolbanken te krijgen. Dat is al met meerdere kids gelukt.”

Je staat gewoon te glunderen.
,,Man, ik heb met Ajax na de dertigste landstitel voor een half miljoen mensen met de kampioensschaal op het Museumplein gestaan. Dat was een onbeschrijflijk gevoel. Tijdens de vorige kerst kreeg ik van de ouders van een cliënt een kaartje. Met slechts één regel: ‘Bedankt dat we weer een gezin mogen zijn.’ Het contrast was bizar, maar het maakte dezelfde emoties bij me los als toen op het Museumplein. Ik dacht Verhoeven, je bent er goed mee bezig.”

In de Telegraaf van dinsdag 9 maart 2021
Geschreven door Steven Kooijman


Ontdek onze unieke arbeidsmatige Dagbesteding locaties

Iedereen Verdient Een Schitterende Toekomst

Bij Mexa Zorg streven we naar een inclusieve en ondersteunende omgeving waar jongeren/ volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen groeien en bloeien.

Onze arbeidsmatige dagbestedingslocaties bieden de mogelijkheid om waardevolle vaardigheden te ontwikkelen, succeservaringen te beleven en een stap dichter bij een zelfstandige toekomst te komen.

We nodigen ouders en verzorgers uit om samen met ons deze reis van groei en ontwikkeling te ondernemen.

Kies voor Mexa Zorg en geef jouw jongere de kans om te schitteren. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze arbeidsmatige dagbesteding het verschil kan maken.

Indoorspeeltuin Plezier: Meer Dan Alleen Spelen

Welkom bij Indoorspeeltuin Plezier, waar plezier maken slechts het begin is!

Onze speeltuin is niet zomaar een plek voor vermaak; het is een stimulerende omgeving waar jongeren/ volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte krijgen om te groeien en te schitteren. Wat begon als een briljant idee om het gat tussen onderwijs en arbeidsmarkt te dichten, is uitgegroeid tot een inclusieve plek waar jongeren/ volwassenen werken, leren en stages lopen.

In ons gezellige restaurant serveren ze met trots heerlijke gerechten, en in de speeltuin staan ze klaar om bezoekers met een glimlach te assisteren. Deze ervaringen zijn niet alleen leuk, maar ze helpen jongeren ook om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en waardevolle succeservaringen op te doen.

Ontdek hoe Indoorspeeltuin Plezier een brug slaat tussen plezier, groei en arbeidsmatige ontwikkeling. Kom langs en geniet van een speelse ervaring waar elk bezoek bijdraagt aan het schitterende potentieel van onze jongeren. 🌟🎈

Brasserie Tuinzicht: Leren in een Gastvrije Omgeving

Bij Brasserie Tuinzicht geloven we sterk in de kracht van jongeren/volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze brasserie wordt gerund door deze getalenteerde jongeren/ volwassenen.

Hier kunnen ze hun talenten ontwikkelen in de horecabranche terwijl ze worden ondersteund door onze betrokken medewerkers. De menukaart is samengesteld met de nadruk op versheid en kwaliteit, en onze jongeren werken met toewijding aan het bereiden van heerlijke gerechten. Daarnaast organiseren we regelmatig evenementen en activiteiten om de gemeenschap samen te brengen.

Brasserie Tuinzicht het goede eten hand in hand gaat met de prachtige bosrijke omgeving! Wij zijn trots om je te verwelkomen in onze brasserie, gevestigd in het expertise centrum Zonnehoeve van HilverZorg.

👇 Klik hieronder voor meer info en neem contact met ons op voor al je vragen en mogelijkheden op het gebied van zorg. 👇 🚀

ℹ️ Wat je bij ons vindt:

– Dagbesteding bij Indoorspeeltuin Plezier
– Dagbesteding bij Brasserie Tuinzicht
– Individuele begeleiding
– Contact met Mexa Zorg

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

3 thoughts on “Voormalig (pizza) keeper Jeroen Verhoeven helpt kinderen met beperking.

 • 16/03/2021 at 19:13
  Permalink

  Wauw !!! Wat een mooi initiatief! Er is inderdaad een grote groep wat vergeten word, mooi dat daar nu aandacht voor is. Hopen dat de gemeente een potje kan maken voor deze doelgroep !!

  Reply
 • 04/04/2021 at 15:43
  Permalink

  Op jouw site terecht gekomen omdat een collega voor jullie gaat werken. Herstel: inmiddels bij jullie werkt. Ik had al bewondering voor je als keeper (zelf was ik vroeger ook een stevige doelverdediger) maar met dit initiatief is die bewondering alleen maar groter geworden. Heel veel succes!!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.