Voorbeschouwing: Jong FC Utrecht – Jong Sparta Rotterdam

De beloften van FC Utrecht spelen vanavond de competitiewedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam. “Het is het eerste duel in een reeks van drie wedstrijden in de competitie”, vertelt trainer Ab Plugboer. “In de huidige opzet van de competitie komt het maar zelden voor dat we een reeks wedstrijden achterelkaar kunnen spelen. We spelen nu achtereenvolgens tegen de beloften van Sparta, Willem II en Feyenoord. In de eerste wedstrijd moeten we gelijk iets neerzetten. Dat geeft vertrouwen richting de ander wedstrijden. De eerste klap is tenslotte een daalder waard.”

Rentree
Trainer Plugboer heeft maandagavond de beschikking over Adam Sarota. De Australische middenvelder maakt zijn rentree op het veld na maanden van afwezigheid. Hij raakte vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen Willem II geblesseerd aan voorste kruisband aan zijn linkerknie. Na maanden van herstel speelt Sarota weer zijn eerste minuten.

Accent
Plugboer verwacht een pittig duel tegen de beloften van de club uit Rotterdam. “Het is een ploeg die goed voetbal laat zien”, vertelt de beloftentrainer. “Ze zijn bewegelijk op het middenveld en daardoor hebben ze veel positiewisselingen. Wij hebben deze week het accent gelegd op ons aanvalsspel. We zijn van de acht competitiewedstrijden zes keer de bovenliggende partij geweest, maar hebben onvoldoende rendement uit de kansen gehaald.

Het oefenduel tegen de talenten van FC Eindhoven vorige week maandag heeft de selectie van Jong FC Utrecht vertrouwen gegeven. “We wonnen met 3-0 in Eindhoven”, kijkt Plugboer terug. “Dat was een goede opmaat naar de wedstrijd van maandagavond.”

Het duel tussen Jong FC Utrecht en Jong Sparta Rotterdam begint maandagavond om 18:30 uur. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en is gratis te bezoeken.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.