VOORBESCHOUWING: Willem II – FC Utrecht

FC Utrecht staat aan de vooravond van een midweeks Eredivisieduel met Willem II. Morgen (woensdag) staan de Utrechters in Tilburg tegenover de Tricolores. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Robby Alflen in aanloop naar die partij.

“Vrij, dat is de tegenstander die we morgen in Tilburg treffen. Zo spelen ze”, zegt Alflen over Willem II. “Hun keeper, Kostas Lamprou, staat wat mij betreft symbool voor hun team. Lamprou is een klein ventje, maar hij keept met lef, met durf. Dat kan ik wel waarderen. Willem II is het seizoen goed begonnen, heeft een heel stel punten. Ze zitten in een flow”, aldus de Utrechtse oefenmeester.

‘Je gedachten focussen’
Alflen is er blij mee dat het rondom zijn team, na een onstuimige week, weer over voetbal gaat. “Een nieuwe wedstrijd betekent dat je je weer ergens op moet gaan richten”, legt hij uit. “Je moet je gedachten focussen, en je voor ál het andere afsluiten.”

Kansen zat, nu de afronding nog
“In het klassement van doelpogingen vóór versus doelpogingen tégen, staan we na de winterstop bovenaan”, lepelt Alflen een statistiek op. FC Utrecht staat op de ranglijst van gecreëerde scoringskansen op de vijfde plaats; achter PSV, Feyenoord, Ajax en FC Twente. “Wat dat betreft gaat het ook best heel goed”, zegt Alflen. “Maar dan moet je de kansen ook afmaken. Jezelf belonen, effectief zijn. Daar ontbreekt het nog te vaak aan.”

‘Niet door de war lopen’
Het is voor FC Utrecht zaak die kansen vaker te gaan benutten. “Iedereen die op wat voor manier dan ook bij FC Utrecht is betrokken, weet dat het tijd is dat we wedstrijden gaan winnen”, is Alflen reëel. “In Tilburg moeten we er voor waken dat we niet door de war gaan lopen. Want Willem II brengt veel variatie in de eerste opbouw. Soms zakt er één back terug, dan zijn dat er weer twee die juist hoger gaan staan waardoor er een middenvelder vrij komt. Daar moeten we scherp op zijn.”

VOORBESCHOUWING: Willem II – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.