Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – PEC Zwolle

jeroen verhoeven 2013-09-02 FC Utrecht speelt gelijk tegen PEC Zwolle1
FC Utrecht-supporters die nu al slapeloze nachten hebben omdat PEC Zwolle zondag in Stadion Galgenwaard op bezoek komt, doen er goed aan de volgende statistiek goed tot zich te laten doordringen: nog nooit won PEC Zwolle twee keer in één seizoen van FC Utrecht. Gezien het feit dat de Zwollenaren tijdens de openingsspeeldag van deze jaargang de Utrechters in het IJsseldelta Stadion klopten, lijken punten dus aanstaande voor de Domstedelingen.

Toch nog een onbehaaglijk gevoel in de buik? In de laatste 26 Eredivisiewedstrijden waarin FC Utrecht tegen PEC Zwolle speelde, ongeacht of dat nu in Utrecht was of in Zwolle, scoorde FC Utrecht. Voor PEC Zwolle is dat veruit de langste negatieve reeks in de competitie tegen één specifieke tegenstander. Kortom: PEC Zwolle is een tegenstander die FC Utrecht goed ligt.

FC Utrecht is er alles aan gelegen de punten in eigen huis te houden, aanstaande zondag. De Utrechters verloren de laatste drie thuiswedstrijden in de Eredivisie. Een negatief clubrecord is dat niet; van februari 2009 tot en met april 2009 verloren de roodwitten vier competitiewedstrijden op rij in Stadion Galgenwaard.

Nog altijd is FC Utrecht de ploeg die verreweg de meeste verschillende spelers heeft ingezet dit seizoen in de Eredivisie: 32. PEC Zwolle staat in dat klassement op de tweede plaats. Trainer Ron Jans deed op 26 verschillende spelers een beroep.

PEC Zwolle boekte afgelopen dinsdag, na verlenging, een zwaarbevochten bekerzege in Friesland op SC Cambuur. Drie van de vier keer verloor PEC Zwolle dit seizoen in de eerstvolgende competitiewedstrijd ná een bekerduel.

Bij zowel FC Utrecht als PEC Zwolle staan diverse spelers op scherp. Aan Utrechtse kant zijn dat Anouar Kali, Yassin Ayoub, Ramon Leeuwin en Chris Kum. Bij de Zwollenaren zijn Jody Lukoki, Ben Rienstra en Bram van Polen één gele kaart verwijderd van een schorsing.

Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – PEC Zwolle

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.