Jong Ajax – Jong Sparta 4-0

sparta-rotterdamJong Ajax heeft de competitiewedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam maandagavond met ruime cijfers gewonnen. De Beloften versloegen de jonge Kasteelheren met 4-0. Mats Rits, Tom Boere (2x) en Ismaïl Aissati waren trefzeker.

Al in de openingsfase van het duel op de Toekomst was duidelijk dat Jong Ajax, vooral na het gelijkspel (1-1) tegen Jong Heerenveen/Emmen vorige week, vol voor de winst zou gaan. Met zes spelers uit de A-selectie moest en zou de winst binnengesleept worden. Het elftal van Gery Vink en assistent John Bosman startte sterk aan het duel. Nicolas Lodeiro schoot al na vijf minuten vanuit de draai op het doel van Jong Sparta. Zijn schot eindigde in het zijnet.

Na ruim een kwartier spelen kwam Jong Ajax op voorsprong. Mats Rits schoot met binnenkant voet ogenschijnlijk simpel in het doel van Roy Kortsmit: 1-0. Met fraaie staaltjes voetbal, strakke steekballen en snel voetenwerk, loerde het elftal van Gery Vink op nog een Ajax-treffer. Kort na de openingstreffer kreeg Boere een grote kans, waar een oogstrelende actie aan vooraf ging. Lodeiro gaf een fraaie steekpass op Ruben Ligeon. De rechtsback startte een indrukwekkende rush en gaf de bal door aan Tom Boere. De spits kopte de bal echter niet goed in. Kans verkeken.

Na een half uur spelen brak er een belangrijk moment aan in de wedstrijd. Ismaïl Aissati werd hard in het zestienmetergebied van Sparta onderuit gehaald, waarna scheidsrechter Bax resoluut floot voor een penalty. Boere nam plaats achter de bal en tekende koel en beheerst voor de 2-0. Vlak voor rust had de goaltjesdief nog een fraaie kopkans, na een voorzet van Daley Blind. Hij kopte echter net over.

Ook na rust bleef het tempo hoog. Sparta liet zijn tanden zien aan het begin van het tweede bedrijf via Sidney Schmeltz, die maar net voorlangs schoot op aangeven van Joey Godée. Ook Jong Ajax creëerde via Yener Arica – die in de tweede helft inviel voor Lorenzo Ebecilio – een goede scoringskans. De buitenspeler schoot in het zijnet.

In de zeventigste minuut was het opnieuw raak voor Jong Ajax. Boere haalde hard uit en schoot de 3-0 binnen. Een kleine vijf minuten later was het de beurt aan Aissati. De creatieve middenvelder schoot een prachtige bal, van ruim 25 meter, op doel. De boogbal stuiterde via onderkant lat in het doel; 4-0. Het afstandsdoelpunt van Aissati werd beloond met een daverend applaus.

Een glunderende Vink sprak na afloop zijn lof uit over zijn elftal. ,,Het was een uitstekende 4-0 overwinning’’, aldus de trainer. ,,Het voetbal dat we voor ogen hadden konden we spelen. Tegen Sparta hadden we met Aissati, Serero en Lodeiro aanvallend ingestelde spelers in het elftal. Dat pakte goed uit. We zochten gedoseerd de juiste momenten om toe te slaan, we zochten naar kansen en we speelden goed voetbal. In de tweede helft was het even slordig, maar we hebben weinig weggegeven. En we hebben natuurlijk mooie goals gemaakt.’’

Hoewel Jong Ajax een flinke sprong maakt op de ranglijst, is dat niet het belangrijkste aandachtspunt. ,,Aan het begin van het seizoen hebben we puntenverlies geleden. Nu hebben we een stijgende lijn te pakken. We zijn bezig met een proces waarbij ik niet naar de ranglijst mag kijken. Jong Ajax is een kweekvijver voor Frank de Boer. We zijn bezig met jongens in het eerste elftal krijgen, zoals Jody Lukoki tegen Feyenoord en Ruben Ligeon tegen AZ.’’

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.