Voorbeschouwing: PSV – FC Utrecht

Veel tijd om de wonden van de nipte nederlaag in Tilburg te likken, is er voor FC Utrecht niet. Kwam het woensdagavond nog in actie tegen Willem II, morgen (zaterdag) wacht een bezoek aan koploper PSV in Eindhoven. FCUtrecht.nl blikt met trainer/coach Robby Alflen vooruit op de derde wedstrijd in een tijdsbestek van één week.

“Een mooi potje”, vat oefenmeester Alflen PSV-uit in drie woorden samen. “Het gaat ze in Eindhoven voor de wind. Zelf pakken ze veel punten en de concurrentie laat de laatste weken juist de nodige punten liggen. Zo kan het dat ze er op dit moment met kop en schouders bovenuit steken. PSV is, vind ik, ook in alle opzichten de beste ploeg van dit seizoen. Ze beheersen alle aspecten van het spelletje. In de bekeruitwedstrijd die we voor de winterstop tegen ze speelden, hadden we een heel goede fase. Thuis, toen we een groot gedeelte van de partij met tien man voetbalden, idem dito. Het wordt een lastige wedstrijd, maar we gaan voor onze kans.”

‘Jeff doet het heel knap’
Dat zal FC Utrecht hoogstwaarschijnlijk wederom met Jeff Hardeveld in de basisformatie gaan doen. De verdediger begon als aanvoerder van Jong FC Utrecht aan de jaargang, maar heeft de afgelopen weken zijn kans in het eerste elftal gekregen én gepakt. “Jeff zat er in de uitwedstrijd tegen Willem II in de slotfase helemaal doorheen, vandaar dat we hem moesten wisselen. Veel wedstrijden in een korte tijd, dat is heftig voor jonge spelers. Hij doet het heel knap”, aldus Alflen over de verdediger. “Hij blijft onder alle situaties erg rustig en laat zien wat hij kan.”

‘Tommy belangrijk voor de ploeg’
Chris Kum, een andere vleugelverdediger van FC Utrecht, moet PSV-uit aan zich voorbij laten gaan. De teenblessure die hij opliep in het duel met Willem II, houdt hem langs de kant. Daar staat tegenover dat Alflen, zoals in Tilburg ook al het geval was, wél weer over de van de Asian Cup teruggekeerde Tommy Oar kan beschikken. “Het is prettig dat hij er weer bij is. Tommy is belangrijk voor de ploeg en je weet dat hij altijd álles doet wat binnen zijn mogelijkheden ligt”, aldus Alflen over de Australiër, die dit seizoen ondanks het feit dat hij om diverse redenen de nodige duels moest missen, toch al aan de basis stond van zeven Utrechtse doelpunten.

Voorbeschouwing: PSV – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.