Feitjes en Weetjes: SC Cambuur – FC Utrecht

De Franse slag bij FC Utrecht? Nou, een donders positieve dan toch zeker. Sébastien Haller? Hij maakte zeven goals in negen optredens. En, en passant, ook nog twee assists. Edouard Duplan? Met vijf goals en zes assists in dertien optredens is ook zijn moyenne uitstekend.

Mede dankzij de Franse furie heeft FC Utrecht een reeks neergezet van vier duels zonder nederlaag. Naast gelijke spelen tegen Heracles Almelo en Feyenoord behoren twee tennisachtige zeges tot die serie: 6-1 tegen FC Dordrecht, 6-2 tegen AZ.

Ook al zo’n grote score was er bij de laatste wedstrijd van tegenstander SC Cambuur. Dat kreeg afgelopen weekend met 6-1 op de broek in Zwolle tegen PEC. Van de laatste negen Eredivisiewedstrijden die de Friezen speelden, wonnen ze er twee. Allebei in eigen huis: tegen sc Heerenveen (2-1) en Heracles Almelo (1-0).

In 2015 heeft FC Utrecht op vreemde bodem nog niet gewonnen. De ploeg speelde twee keer gelijk in uitwedstrijden en reisde twee keer zonder te hebben geoogst terug naar de Domstad.

Haller, dan nog even. Zeven goals heeft hij nu gemaakt. De twee meest doeltreffende Fransmannen die ooit in de Eredivisie speelden, kwamen tot acht doelpunten in één seizoen. Dat waren in het seizoen 1999/2000 namens FC Utrecht Didier Martel (inderdaad, juist degene die Haller heeft ontdekt in Auxerre) en in de jaargang 2012/2013 de RKC Waalwijk-speler Teddy Chevalier.

Op de ranglijst zijn de verschillen tussen SC Cambuur en FC Utrecht minimaal. De Friezen hebben 33 punten en staan tiende. Dat is één plek hoger dan de Utrechters, die één punt minder hebben en bij winst op het Leeuwarder kunstgras dus SC Cambuur passeren in het klassement.

Beide oefenmeesters hebben één speler meer tot hun beschikking dan een week eerder. Bij SC Cambuur keert Vytautas Andriuskevicius terug van een schorsing, terwijl bij de Utrechters Timo Letschert weer inzetbaar is na één week te hebben gebromd op de tribune.

Feitjes en Weetjes: SC Cambuur – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.