Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – AZ

FC Utrecht – AZ. Sla je de paperassen van dit seizoen open, dan valt het op hoe klein de verschillen tussen FC Utrecht en AZ op een flink aantal fronten zijn. Neem bijvoorbeeld het aantal schoten: 342 om 340 in Utrechts voordeel. En het aantal schoten op doel? Dat verschil is nog kleiner: FC Utrecht produceerde er daar tot nu toe 136 van dit seizoen, terwijl de AZ-teller op 135 staat. De efficiency van beide ploegen is gelijk: 12 procent.

Ook voor wat betreft het overtreden van de spelregels doen FC Utrecht en AZ weinig voor elkaar onder. AZ maakte deze jaargang 351 overtredingen, FC Utrecht greep 341 onreglementair in.

Zelfs het aantal fans dat bij de thuiswedstrijden de gang naar het stadion maakt, komt aardig bij elkaar in de buurt. FC Utrecht noteert met een moyenne van 16.122 tot nu toe wel een hoger aantal dan AZ, dat gemiddeld bij zijn thuiswedstrijden dit seizoen 15.379 toeschouwers mocht verwelkomen.

Maar compleet verschillend, ook dat zijn FC Utrecht en AZ. Kijkend naar de standaardsituaties, valt op dat FC Utrecht gedeeld aan kop gaat bij gescoorde doelpunten uit vrije trappen; zes stuks, net als mede-koploper PEC Zwolle. AZ staat op zijn beurt tweede op de ranking van corners waaruit werd gescoord. Dat lukte de Alkmaarders dit seizoen al acht keer; alleen PSV scoort (tien stuks) op die lijst beter.

Een alleraardigste statistiek is die van de strafschoppen. FC Utrecht kreeg er de meeste van de competitie; zes in totaal tot op heden. Tegenstander AZ kreeg juist als enige team dit seizoen nog geen enkele pingel tegen. Bij ADO Den Haag, dat in dat klassementje bovenaan staat, zullen ze daar jaloers op zijn. De ploeg van Henk Fraser kreeg al acht keer een penalty tegen.

De defensie van AZ, zo merkte Luc Nijholt eerder deze week op FCUtrecht.nl al op, zit aardig in elkaar. Al tien keer hield de ploeg uit Alkmaar dit seizoen de nul. Alleen Feyenoord (elf keer) slaagde daar vaker in.

Eén van de vier keren dat FC Utrecht er dit seizoen in slaagde de nul te houden, was in Alkmaar. Daar wonnen de Utrechters op een koude decemberavond met maar liefst 0-3 van AZ, dat werd geveld door twee doelpunten van Edouard Duplan en een goal van Mark Diemers die dag.

Oh, en met de recente balans? Daarmee zit het wel snor. FC Utrecht won de laatste vijf wedstrijden die het thuis tegen AZ speelde.

Kom kijken naar FC Utrecht – AZ!
Lukt het FC Utrecht om voor de tweede keer dit seizoen van AZ te winnen? Voor de wedstrijd van morgen (zondag) is er vrije kaartverkoop! Je hebt dus geen (Seizoen)Clubkaart nodig om via internet, in de FC Utrecht Fanshop of in één van de meer dan 400 Ticketbox-verkooppunten in Nederland een kaartje te scoren voor FC Utrecht – AZ!

Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – AZ


Onze website van Indoorspeeltuin Plezier is online!

Wat vind je van ons idee? Vertel het ons.

Wij gaan indoorspeeltuin Plezier starten, die gerund wordt door kinderen met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis in samenwerking met zorginstelling ‘Het P.L.E.I.N. der Mogelijkheden’ uit Amersfoort. Wij willen de kinderen die buiten het reguliere onderwijs vallen, een kans geven zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Daardoor krijgen ze toch goed onderwijs op hun niveau. Door de indoorspeeltuin Plezier als sociale onderneming op te zetten krijgen mensen met een beperking weer een kans op werk en/of stage.
Wij gaan de jongeren weer de kans geven om te participeren in de maatschappij en weer succes ervaringen te laten beleven.

Website: http://indoorspeeltuinplezier.nl/
Email: info@indoorspeeltuinplezier.nl
Facebook: https://www.facebook.com/indoorspeeltuinplezier/
Twitter: https://twitter.com/SpeeltuinPlezie
Instagram: https://www.instagram.com/indoorspeeltuinplezier/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCb_po0jd2lPMs6uU6OQGrsg

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.