Voorbeschouwing: Roda JC – FC Utrecht

Jeroen verhoeven voorbeschouwing : Roda JC FcutrechtFC Utrecht gaat zaterdagavond op bezoek in Limburg. In het Parkstad Limburg Stadion neemt het team van trainer Jan Wouters het om 19.45 uur op tegen Roda JC Kerkrade. Dit betekent een ontmoeting tussen de nummer negen (FC Utrecht) en de nummer zestien (Roda JC) van de ranglijst. Jan Wouters blikt vooruit op de ontmoeting met de Kerkradenaren.

Bekeruitschakeling
Het bekeravontuur van FC Utrecht kwam woensdag helaas tot een einde. N.E.C. bleek in Nijmegen met 1-0 te sterk. “Uiteraard heerst er teleurstelling”, beseft Wouters zich. “Met Dave Bulthuis en Tommy Oar erbij mis je in totaal zes man tegen N.E.C. Het is jammer dat je in zo’n cruciale fase van de beker zoveel man moet missen.”
Door de personele problemen kreeg Gyrano Kerk afgelopen woensdag de mogelijkheid om zijn debuut te maken in het vlaggenschip van FC Utrecht. “Je eindigt het duel met twee spelers van FC Utrecht O19, want ook Cedric Badjeck is nog een A-junior”, vertelt Wouters. “Het is een teken aan de spelers dat zij goed bezig zijn in hun elftal. Deze ervaring hebben ze nu opgedaan en nemen zij mee. Ze hebben de gelegenheid gekregen om te laten zien wat zij in hun mars hebben.”

Focus
De focus ligt nu op de eerstvolgende competitiewedstrijd. “Uiteraard hebben we wel teruggeblikt op de wedstrijd en hebben we de zaken die beter moeten, belicht. De knop moet echter om en we moeten keihard werken om de punten te pakken.”

Onderlinge confrontaties
Eerder dit seizoen speelde FC Utrecht in Stadion Galgenwaard in een spectaculair duel met 3-3 gelijk tegen Roda JC. Het was een wedstrijd waar alles in zat. Mooie doelpunten, curieuze doelpunten, een hoop gele kaarten, een rode kaart en een penalty. “Het was een mooi duel voor de neutrale toeschouwer”, concludeert Wouters. “Op dit moment staat Roda JC er niet zo goed voor in de competitie en ook zij hebben te maken met een bekerteleurstelling. Tevens kampen zij net als ons met de nodige blessures en schorsingen. Desondanks is het een belangrijk duel voor beide teams.”

Blessures
Naast de langdurig geblesseerden Cedric van der Gun, Edouard Duplan, Jacob Mulenga en Willem Janssen is ook Dave Bulthuis komende zaterdagavond niet inzetbaar. Tommy Oar keert terug in de wedstrijdselectie. Voor de rest kan trainer Jan Wouters beschikken over een fitte groep.

voorbeschouwing : Roda JC – Fc Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.