Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – ADO Den Haag

FC Utrecht-supporters die hun wedstrijdzenuwen voor het treffen van aanstaande zondag nog maar moeilijk onder controle kunnen houden, doen er goed aan zich even te buigen over de in het verleden geboekte resultaten door de roodwitten tegen ADO Den Haag. Want hoewel in het verleden behaalde resultaten geen garanties bieden voor de toekomst, is de balans van FC Utrecht in thuisduels tegen ADO Den Haag dik in orde.

Van de 27 Eredivisie-edities van FC Utrecht – ADO Den Haag die gespeeld zijn, wonnen de Utrechters er vijftien en gingen de mannen in het geelgroen slechts drie keer met de volle buit naar huis. Negen keer – het rekensommetje is eenvoudig – eindigde de wedstrijd in Stadion Galgenwaard in een gelijkspel.

Met de recente vorm van FC Utrecht zit het, zeker als wordt meegenomen in de beoordeling dat het de eerste drie van de vier duels dit seizoen op vreemde bodem speelde, wel snor. Sinds 2010/2011 verzamelde FC Utrecht tijdens de eerste vier wedstrijden van het seizoen niet zoveel punten.

Trainer/coach Robby Alflen zette dit seizoen 21 verschillende spelers in. FC Utrecht is wat dat betreft koploper; geen enkele andere ploeg deed tot nu toe op meer verschillende spelers een beroep. Tijdens de vorige jaargang deed FC Utrecht op 35 verschillende voetballers een beroep; een record.

ADO Den Haag is – oefenmeester Alflen gaf het al aan in de vooruitblik op het duel – een gevaarlijke tegenstander. Dat bewijst ook het hoge aantal scoringskansen dat het team kreeg. De teller staat dit seizoen al op dertien. Alleen sc Heerenveen (zestien) had dit seizoen meer scoringskansen.

Heb jij nog geen kaartje voor FC Utrecht – ADO Den Haag? Let op: zondag zijn de stadionkassa’s gesloten. Schaf jouw ticket(s) dus voor zondag aan in de FC Utrecht Fanshop, via internet of bij een Ticketbox-vestiging bij jou in de buurt!

Feitjes en Weetjes: FC Utrecht – ADO Den Haag

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.