Voorbeschouwing: Jong Almere City – Jong FC Utrecht

Jong FC Utrecht gaat maandagavond op bezoek bij Jong Almere City FC. Een belangrijk duel voor beide teams, want de winnaar houdt aansluiting bij de middenmoot. Beloftentrainer Ab Plugboer blikt terug op de overwinning van vorige week en vooruit op het treffen met de Almeerders.

Vorige week
De beloftenploeg van FC Utrecht behaalde vorige week een soevereine 4-0 overwinning op hekkensluiter Jong FC Den Bosch. “Ik ben tevreden met het resultaat en de drie punten”, vertelt Plugboer. “Ondanks de ruime uitslag zijn er nog wel zaken die verbeterd kunnen worden. In aanvallend opzicht hadden we, door betere keuzes te maken, nog meer doelpunten kunnen maken. Als ik het spel van vorige week afzet tegenover de laatste wedstrijden voor de winterstop, dan speelden wij tegen Jong FC Den Bosch niet eens zo goed als toen. Echter nu haal je wel de punten, waar je dat in die wedstrijden niet deed.”

Moraal
De overwinning op Jong FC Den Bosch is goed voor het moraal van de beloftenploeg. “Het is prettig voor de jongens dat ze de eerste wedstrijd na de winterstop gelijk in winst omgezet hebben. Maandagavond willen we deze lijn doortrekken zodat we in een flow terechtkomen.”

Zespuntenwedstrijd
De confrontatie met Jong Almere City FC is een belangrijke. Beide ploegen ontlopen elkaar nauwelijks. Jong FC Utrecht speelde slechts één punt meer bijeen. “Hierdoor mag je gerust spreken over een zespuntenwedstrijd, want de winnaar van dit duel houdt de aansluiting met de middenmoot.”

Tegenstander
Eerder dit seizoen won Jong FC Utrecht op eigen veld met 3-1 van de Flevolanders. “Beide formaties waren destijds behoorlijk in balans. De gasten speelden gegroepeerd en legden een goed positiespel op de mat. Tevens beschikken ze over snelle aanvallers.”

Blessures
Jong FC Utrecht kan vanwege blessureleed maandagavond geen beroep doen op Jordi Balk en Thijs van Hofwegen.
Het duel tussen Jong Almere City FC en Jong FC Utrecht begint maandagavond om 18.30 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in het Almere City Stadion in Almere en is vrij toegankelijk.

Voorbeschouwing: Jong Almere City – Jong FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.