Feitjes en weetjes: NEC Nijmegen – FC Utrecht

FC Utrecht speelt vandaag bekerwedstrijd nummer 130 uit de clubhistorie. Drie keer werd het bekertoernooi door FC Utrecht gewonnen.

FC Utrecht speelt woensdag om 19.45 uur in de kwartfinale van de KNVB beker tegen N.E.C. in Nijmegen. Het betekent voor FC Utrecht zijn 130ste bekerwedstrijd uit de clubhistorie.

Historische feiten

Één keer eerder was N.E.C. de tegenstander in het bekertoernooi. In het seizoen 1998/1999 was FC Utrecht na een 2-2 eindstand met strafschoppen te sterk voor de ploeg uit Nijmegen en plaatste zich zodoende voor de achtste finale. Dit seizoen won FC Utrecht in Stadion Galgenwaard met 2-0 van de ploeg van Anton Janssen. N.E.C. wist vier keer de finale van het bekertoernooi te bereiken, maar nog nooit als bekerwinnaar van het veld te stappen. De Nijmegenaren speelde de finale in 1973, 1983, 1994 en 2000 achtereenvolgens tegen N.A.C., Ajax, Feyenoord en Roda JC.

Spelers die voor beide clubs uitkwamen

Een aantal spelers speelde zowel in het eerste elftal van FC Utrecht als in die van N.E.C :
Arno Arts, Chris Kronshorst, Edo Ophof, Emiel van Eijkeren, Frank Demouge, Harry van der Ham, Leroy George, Mitchell van der Gaag, Patrick van Diemen, Piet Hamberg, Ulrich Cruden en Willy Carbo. Daan Bovenberg staat op dit moment nog onder contract in Nijmegen.

Trainers

De trainers Jan Wouters en Anton Janssen stonden één keer in het shirt van FC Utrecht en N.E.C. tegenover elkaar. De trainer van FC Utrecht won in het seizoen 1985/1986 als speler van Anton Janssen met 1-2 in Nijmegen. Tussen 1994 en 2001 speelde Janssen twaalf wedstrijden met N.E.C. tegen FC Utrecht waarvan hij vier keer wist te winnen, vier keer gelijk speelde en vier keer met een nederlaag van het veld stapte.
Sterke reeks thuiswedstrijden N.E.C
N.E.C. heeft van de laatste vijf wedstrijden alle thuiswedstrijden in het Goffertstadion weten te winnen. Driemaal werd er gewonnen; van achtereenvolgens AZ (3-2), Roda JC Kerkrade (4-3) en ADO Den Haag (3-1). De uitwedstrijden werden verloren van FC Utrecht (2-0) en FC Groningen (5-1).

Feitjes en weetjes: NEC Nijmegen – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.